Hirdetés
Lehetőséget kínálnak

Karrierbörze az egyetemen

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2021.11.09. 12:35

Széchenyi István Egyetem kedden rendezte meg karrierbörzéjét, amelyen az intézmény 22 partnere vett részt. Az esemény fő célja, hogy kapcsolat épülhessen a cégek és a leendő munkavállalók között.

Hirdetés

A rendezvény célcsoportja az egyetem hallgatói mellett a diplomások, pályakezdők és szakképzett fiatalok körével bővül. Ezzel az egyetem még több lehetőséget kínálni a cégeknek bemutatkozására, valamint jövendőbeli gyakornokaik, munkavállalóik kiválasztására.

A Széchenyi István Egyetem Tudástere átalakult. Az intézmény partnerei standokat alakítottak ki, hogy bemutatkozzanak és gyakornoki vagy akár állásajánlatot kínáljanak a hallgatóknak.

„22 kiállító van idén az állásbörzén, új néven fut, mint karrierbörze, az előző években állásbörzeként futott. Sokkal szélesebb spektrumban érjük el az érdeklődőket. Különböző szolgáltatásokkal készültünk, ilyen például a tanácsadás és az önéletrajzírás, amelyekre előzetesen nagyon sokan regisztráltak. Online internetes oldalunkra közel 180 gyakornoki és egyéb állásajánlatunk került fel. Nagyon bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lehetőséget” – nyilatkozta a Győr Plusznak Zentai Effi, a Széchenyi István Egyetem Karrier Irodájának vezetője.

A személyes elbeszélgetéseken a hallgatók mindent pontosan megtudhattak az aktuális cégekről, ebben általában frissen végzett diplomások segítettek. A kínálat szinte mindegyik standon bőséges volt. A rendezvény két éve a koronavírus járvány miatt elmaradt, tavaly pedig online tartották meg. Most végre a cégek képviselőivel személyesen is találkozhattak az érdeklődők.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt
Kapcsolódó témák: #egyetem | #karrierbörze |
Hirdetés