Adventi misszió

Kárpátaljára visznek adományokat

J. Kovács Andrea Fotó: Székely Bálint
2022.11.28. 14:45

Advent van, a keresztény világ a Megváltó születésére várakozik. Eredetileg az elcsendesedés, a befelé fordulás, a bűnbánat időszaka ez, de jó alkalmat ad a tevékeny szeretet gyakorlására is. Két fiatalember immár tíz éve szervez adománygyűjtést, hogy szebbé tegyék a határon túl élő rászorultak életét.

Hirdetés

Székely Bálint és Bognár Gergely ismét Kárpátaljára készülnek.

„Az előző évek hagyományait folytatva idén is indítunk karácsonyi adomány- és ajándékdoboz gyűjtést Kárpátaljára, rászoruló kisgyerekek, közösségek és az oda érkező belső menekültek részére. Sok éve járunk személyesen a Munkácsi karitászhoz, Rátra, a gyermekotthonba és Palágykomorócra. Eddig sem volt könnyű az életük, de a háború miatt kialakult nehéz, sokszor kilátástalannak tűnő helyzetben idén még inkább számítanak a segítségünkre” – mondja Bálint.

Valamennyi ajándékot, tárgyi felajánlást és az anyagi hozzájárulásokból megvásárolt adományt személyesen viszik el Kárpátaljára december 17-én.

A helyiekkel folytatott beszélgetések alapján személyes ajándékdobozokat gyűjtenek a munkácsi karitászhoz érkező belső menekült gyerekek, valamint a helyi gyermekkórház kis betegei részére.

Várnak tárgyi adományokat, zseblámpát, biciklilámpát, láthatósági mellényt, termoszt, gyertyát, elemeket, megfázás elleni gyógyszereket, sebápoló szereket, fájdalomcsillapítókat, pelenkát, tartós élelmiszert, tisztító- és higiéniai termékeket, vagy anyagi hozzájárulást. Ebből áramfejlesztőt vásárolnának a karitásznak, kültéri napelemes lámpákat és energiatakarékos izzókat a ráti gyermekotthon részére, illetve varrógépet, porszívót és mikrohullámú sütőt a palágykomoróci szociális intézménynek.

Aki szeretne csatlakozni a két fiatalember missziójához, itt adhatja le adományát: Győr, Babits M. utca 31. Bognár Gergely (tel: 06303747776); Székely Bálint (tel: 06305276014)

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #adomány | #advent | #jótékonyság | #Kárpátalja |