Hirdetés
Szeretettel fogadják a további adományokat is

Karitász: a földrengés károsultjai kapják az adományt

Fotó: Karitász / Vaskarika.hu
Győr+
2021.01.13. 09:49

Megyéken átnyúló példaértékű karitászos összefogás eredményeként közel 6,5 millió forint értékű segélyszállítmányt indított útjára január 12-én, kedden reggel a horvátországi Sziszekbe a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Négy kisbusz és egy kamion viszi a földrengés sújtotta városba azokat a szükségleti cikkeket, amik ott most a legnagyobb segítséget jelentik, többek között a Győri Egyházmegyei Karitász adományait is.

Hirdetés

A december 29-én történt horvátországi földrengés után néhány nappal a Győri Egyházmegyei Karitász „a kétszer segít, aki gyorsan segít” alapelvét és a határon túli, nemzetközi szolgáló szeretet erősítését szem előtt tartva csatlakozott a horvátországi földrengés sújtotta területek megsegítésére irányuló példaértékű szombathelyi összefogáshoz.

A kezdeményezéshez hamar társultak az egyházmegye harkai, lébényi és soproni önkéntes csoportjai Siesta kályhákkal, aggregátorokkal, műanyag evőeszköz adománnyal, valamint a nagyszentjánosi Tarka Lepke Óvoda munkatársai pénz-, ruha- és takaró adománnyal.

Hirdetés

A bajba jutott embertársak iránt érzett támogatását, krisztusi szeretetét tükröző lelkülettel – jelentős összegű pénzadománnyal – csatlakozott a karitász aktivitáshoz a közel 20 éve fennálló győri karmelita közösség apa- és anyaköre.

A beérkezett pénzadományból 1 Siesta kályha, 1 aggregátor, valamint takarók beszerzésére került sor. 1000 darabos műanyag evőeszköz-készlet adományozásával nyújtott segítséget a győri Burapin Kft. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Ápolási Igazgatósága részéről is folyamatban van a horvátországi eseményekkel kapcsolatos kezdeményezés, ami a közelmúltban a Győri Egyházmegyei Karitásszal kialakított együttműködési megállapodás keretében valósulhat meg.

A Győri Egyházmegye területéről az összefogás eredményeként – karitász-forrásból és a beérkezett pénzadományokból – összesen: 15 db Siesta gázkályhát, 3 db aggregátort, 30 000 db műanyag evőeszköz-készletet (kanál, tányér, pohár), illetve jelentős mennyiségű takarót, plédet sikerült 1 000 000 Ft összértékben adományként a horvátországi katasztrófa helyszínére juttatni.

A szervezők további adományokat szívesen fogadnak:

  • átutalással a Katolikus Karitász 12011148-00124534-00100008 (Raiffeisen Bank) számlaszámára, „földrengés” közleménnyel,
  • a 1356-os adományvonal hívásával (hívásonként 500 Ft-tal),
  • valamint a karitasz.hu oldalon online adományozással

Forrás: Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász

likeold
a fb oldalunkat