Karácsonyi ajándék a Marcalvárosiaknak

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.12.06. 08:21

Egy pihenőszigetet áthelyeztek, egy másikat pedig újonnan alakítottak ki Marcalváros kettőn. Rózsavölgyi László a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: képviselői keretéből zajlottak a munkálatok, összesen mintegy bruttó 3 és félmillió forint értékben.

A körzet képviselője meg is mutatta, hol volt már eddig is, és hova került most egy újabb úgynevezett pihenősziget. A korábbi, közkedvelt mini placcot áthelyezték és felújították, de mivel akkora volt az igény rá, egy másikat is kialakítottak a Déry Tibor utca és a parkolók közötti zöld területen. ”Az egyik pihenőszigetet tulajdonképpen megörököltem, a közkedvelt placc alapzatát az évek során azonban felnyomták a fák gyökerei, azt kérték többen, hogy szüntessem meg, mert balesetveszélyes, ehelyett inkább áthelyeztük és felújítottuk, illetve még egyet is telepítettünk, mer annyira népszerű a hely a környékbeliek körében” – mondta Rózsavölgyi László.

Nehéz év a 2022-es nem csak a győriek, de a Marcalváros kettőn élők számára is. A képviselő sem volt könnyű helyzetben, hiszen a Covid után az energiaválság miatt igazi nagy fejlesztésekre nem volt forrás a körzetben. A lakókkal folyamatosan egyeztetve sok kicsi sokra megy alapon, azért apróbb beruházások zajlottak a lakótelepen. „Nagyobb, látványos beruházások nem tudtak történni az ismert okok, főleg az energiaválság miatt jelentkező többletköltségek miatt, de azért együtt, közösen sok mindent meg tudtunk valósítani a lakótelepen élőkkel, folyamatosan egyeztetek velük meghallgatom a kéréseiket és igyekszem teljesíteni is azokat– tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A képviselő a jövőre nézve is bizakodó, azt mondja, rajta nem fog múlni, hogy 2023-ban tovább fejlődjön a körzet. Továbbra is várja a lakossági igényeket és kéréseket, amiket ha tud, teljesít. „Azért a kupakgyűjtő szív, ami most is tele van, meg a bolt melletti kulturált elárusító hely kialakítása sokaknak okozott örömet ebben a nehéz gazdasági helyzetben is, erre készülök a jövőben is, hogy a lakók kéréseit meghallgatva, apró lépésenként modernizáljuk és tegyük még élhetőbbé Marcalváros 2-t” – hangsúlyozta Rózsavölgyi László.

Marcalváros 2. képviselője a Győr+ Médián keresztül kívánt békés adventet és boldog karácsonyt elsősorban a lakótelepen élőknek, de egyben minden győrinek is.

Kapcsolódó témák: #advent | #beruházás | #fejlesztés | #karácsony | #marcalváros |