Több mint száz vállalkozás kapott kamarai védjegyet

Szerző és fotó: Győr+
2022.11.23. 11:17

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben indította el az önkéntes kamarai tagok számára a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” Védjegyprogramot. A lendület azóta töretlen, idén pedig 107 újabb vállalkozás vehette át az elismerést.

Az elismerésre kamarai tagok pályázhatnak, a védjegy pedig évente megújítható. Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte: minőséget és megbízhatóságot jelent az ajánlás, és még soha nem adtak át egyszerre ennyi elismerést. Az elnök azt is kiemelte: ez a védjegy az érintett cégek egymás közötti kapcsolatait is erősíti.

Molnár Albert, a kamara győri térségi elnöke és a projekt vezetője kiemelte: tavaly 83 vállalkozás vehette át a díjat, ami egy többlépcsős szakmai eljárást jelent, tehát alapos értékelésen esnek át a beérkező pályázatok.

Kapronczai Ferenc, a szakmai értékelőbizottság elnöke arról beszélt: idén már online is lehetett pályázni, jövőre pedig még tovább fejlesztik ezt a lehetőséget. Mint elmondta, az értékeléskor figyelembe veszik a pályázók anyagi mutatóit is, azaz hogy mennyire profitképes a cég. Javaslatként azt is felvetette, hogy az értékelőbizottságba jövőre válasszanak be korábbi nyerteseket is a kamarai tagok közül, ezzel is színesítve az elbírálás menetét.

A 107 vállalkozás vezetője a köszöntők után vehette át az elismerésről szóló tanúsítványt, így ők egy évig viselhetik az „ajánlott” címet.

(x)

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #iparkamara |