Kábeldarabbal és vascsővel verekedtek Győrben – VIDEÓ!

Győr+ Fotó: Ügyészség
2023.07.03. 09:14

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt két férfival, apával és fiával szemben, akik gépjármű adásvétel kapcsán - a kialkudott vételáron felül - önbíráskodással próbáltak újabb összeghez hozzájutni.

A vádirati tényállás szerint tavaly októberben Győrben az idősebb férfi értékesített egy autót a sértett részére 100.000 forintért. A sértett a vételárból 45.000 forintot még aznap kifizetett, majd 4 nap múlva újabb 80.000 forintot adott át az idősebb férfinak. Az összeg az átíratási költségekre figyelemmel emelkedett meg. Ekkor az idősebb férfi és a sértett abban állapodott meg, hogy a férfi másnap viszi el a sértettnek a kitöltött adásvételi szerződést.

Másnap az idősebb férfi valóban megjelent a sértettnél, azonban adásvételi szerződést nem hozott, ugyanakkor újabb összeget kezdett követelni tőle. Ekkor hangos szóváltásba keveredtek egymással, melyen felindulva az elkövető elhajtott a helyszínről azzal, hogy „mindjárt jövök”. Néhány perc elteltével a férfi a fiával és három másik személlyel tért vissza a helyszínre. Az idősebb férfi és fia egy kábeldarabbal és egy vascsővel támadtak a sértettre, őt testszerte többször megütötték, valamint követeléseket fogalmaztak meg feléje. A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el. A bántalmazásnak az utcára érkező, illetőleg az ott tartózkodó személyek vetettek véget.

Az ügyészség a büntetett előéletű apát és fiát önbíráskodás bűntettének kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A büntetési tétel hét évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A bűncselekmény elkövetése az alábbi, biztonsági kamera által rögzített felvételen tekinthető meg:

Forrás: Ügyészség

Kapcsolódó témák: #bántalmazás | #ügyészség | #verekedés | #zsarolás |