Hirdetés
Tűzesetek, balesetek, megszólalt a szén-monoxid érzékelő, gólyamentés

Július utolsó hetén több mint hatvan riasztás

Katasztrófavédelem
2020.08.04. 07:01

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvankettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg.

Hirdetés

Gólyát mentettek a soproni hivatásos és a nagylózsi önkéntes tűzoltók. Sopronkövesden az iskola tornacsarnokának tetején lévő napelemek közé szorult egy gólya hétfő délután. A tűzoltók magasból mentőről a cserepek és a napelem megbontásával kiszabadították a madarat, és átadták a nemzeti park szakembereinek, akik megvizsgálták, majd a Kőszegi Madármentő Központba szállították.  

Három személyautó és egy kamion ütközött össze kedden délelőtt Csornán, a 85-ös főút városi szakaszán, a Kórház utcai kereszteződés közelében. A város hivatásos tűzoltói egy járművet áramtalanítottak, valamint a helyszínelés után egy közeli parkolóba vontatták. A balesetben nem sérült meg senki. 

Hirdetés

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül tizenkét négyzetméteres faház szerda reggel Győrben, a Vidra utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki

A berendezés égett Mosonmagyaróváron, egy Duna utcai családi ház egyik szobájában csütörtökön délelőtt. A város hivatásos tűzoltói gyorsan eloltották a tüzet és kiszellőztették az épületet. 

Pénteken kora reggel megszólalt a szén-monoxid-érzékelő Győrben a Vámbéry Ármin utca egyik lakásában. A város hivatásos tűzoltói majd a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz kis mértékű jelenlétét a fürdőszobában, ezért a szolgáltató az ott működő kombi gázkazánt lezárta és előírta annak felülvizsgálatát. 

Szombat délután kigyulladt a tarló és a learatott szalma Csorna térségében, Dör és Pásztori között, az M85-ös autóút közelében, egy vasútvonal mellett. Mintegy húsz hektárt érintett a tűz, amelyhez a csornai, a győri, a kapuvári és a lébényi hivatásos, valamint a rábapordányi és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékeztek meg a lángokat. Az oltást erőgépek is segítették.  

Egy vad elütése után, összeütközött két gépkocsi vasárnap este a 85-ös főút Pereszteg és Fertőszentmiklós közötti szakaszán. A balesethez a soproni hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Négy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat

Kapcsolódó témák: #baleset | #katasztrófavédelem | #tűzeset |
likeold
a fb oldalunkat