15. Győrkőcfesztivál

Július első hétvégéjén újra a gyerekeké a város

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2022.06.21. 14:50

Kedden a Rába partján vidám hangulatban tartotta a Vaskakas Bábszínház társulata a Győrkőcfesztivál sajtótájékoztatóját. Július 1-3 között 12 helyszínen ezer program várja a lurkókat Győrben.

Az esemény kezdetén a társulat a Pom-Pom című előadásából mutatott be részleteket, majd Rózsavölgyi László, az Oktatási Kulturális és Sportbizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket: „Győrben büszkék vagyunk értékteremtő közösségeinkre, magától értetődően adunk teret ötleteiknek, közösségi eseményeiknek. A Vaskakas társulatát is ilyen értékteremtő közösségnek tartjuk, hiszen a Győrkőc olyan meghatározó élményeket ad a győri gyerekeknek, melyek egész életükben el fogják őket kísérni”. A politikus beszélt arról is, hogy a Győrkőc fesztivál életében a 15 év már a profizmust, a lehetetlen szituációkra való felkészülést a tehetséget, az ügyeskezű értékteremtést jelenti.„

„15 éve indult a fesztivál, nagyon jót akartunk csinálni, jókor voltunk, jó helyen amikor kezdtünk. Azóta pedig nem csak a város, de az ország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett. A Győrkőc egy nagyvárosi összefogásnak köszönthető, ahol nem csak a fenntartó, az önkormányzat cégei, hanem a vállalkozók, a szülők is összefogtak és nem csak anyagilag támogatják a rendezvényt, hanem szakértelemmel, munkával is – mesélte Kocsis Rozi, a bábszínház igazgatója.

Két év kihagyás után ismét újra színvonalas programokkal, játékokkal várják a gyerekeket: Meseváros, Győrkőcfalu, Dallam tér, Medenceszínpad.

A hétvégén a belváros – Bécsi kapu tér, Várágyúk, Vársétány, Radó-sziget, Rába Kettős híd, Kazinczy utca – hatalmas játszótérré változik, előadásokkal, koncertekkel színesítve. A programok ezúttal is ingyenesek minden 14 év alatti gyerek számára.

A megnyitó július elsején a Dunakapu téren 17.30-kor az Égigérő Muzsika mesekoncerttel, 19 órakor a Győri Ütőegyüttes koncertjével indul. Dr. Dézsi Csaba András polgármester 20 órakor adja át a város kulcsát a gyerekeknek, majd fergeteges utcabál veszi kezdetét. Az azt követő két nap pedig tényleg a gyerekekről szól. Részletes program, további információ: www.gyorkoc.hu

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka