Jótékonysági koncertre hív a Márton Lakóotthon

Győr+
2019.10.03. 10:59

Jótékonysági koncerttel ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját a nyúli Márton Lakóotthon: a ménfőcsanaki Szent Kereszt Plébániatemplomba invitálják azokat, akik az elmúlt években nyomon kísérték az alapítvány és az otthon sorsát. A templomban a Kákics zenekar ad koncertet október 4-én 18.30-tól.

A lakóotthonban autista és értelmileg sérült fiatalok élnek. „Az ellátottak száma három éve tizenháromra bővült, harmadszori nekifutásra sikerült elérnünk, hogy az évek óta üresen álló lakószobára megkaptuk az engedélyt a szakhatóságoktól. Rendkívül nagy az érdeklődés az olyan kis létszámú intézményi ellátás iránt, mint a lakóotthonunk, de belátható időn belül nem várható férőhely-megüresedés” – árulta el érdeklődésünkre dr. Fekete Gáborné, az otthon fenntartó „Híd a jövőbe” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány elnöke és hozzátette, küzdelmes tizenöt év van mögöttük.

„A finanszírozási gondok végigkísérték a lakóotthon másfél évtizedét, nagyon sokat dolgozunk azért, hogy a hiányzó forrásokat elő tudjuk teremteni. Az otthon további sorsát illetően legnagyobb kihívás számunkra, hogy ki viszi tovább a stafétabotot, ha mi ketten a férjemmel már nem tudunk az intézmény mögött állni. A lakóink szülei egyre idősebbek, így a személyes felelősségünk a lakóotthon további sorsát illetően egyre nagyobb. Megnyugtató volna, ha a lakóink továbbra is biztonságban tudhatnák magukat az otthon falai között. Sajnos az utóbbi időben legnagyobb kihívás számunkra a megfelelő szakképesítésű személyzet biztosítása. Jelenleg is keresünk egy szociális segítő munkatársat, mivel a három éve itt dolgozó kolléganő külföldre költözik” – beszélt a nehézségekről dr. Fekete Gáborné.

A jótékonysági rendezvényre belépőjegyek előzetes regisztrációval igényelhetőek a 06-30/937-2645-ös és a 06-30/242-4692-es telefonszámokon.

Kapcsolódó témák: #jótékonyság |