Hirdetés

Jótékony összefogás a kórházban gyógyuló gyerekekért

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.12.14. 18:02

Segíteni mindig jó. Karácsony környékén azonban a szokásosnál is nagyobb a kedv az adakozásra, erre pedig számos lehetőség adódik városunkban is. A győri önkormányzat jóvoltából nem csak a Széchenyi téren, hanem a Baross út 15. szám alatt is találkozhatunk egy jótékonysági faházzal. Utóbbiban civil szervezetek kínálják a finom nedűiket a segíteni szándékozó győrieknek.

Hirdetés

Iván György a Győr+ Reggeliben mesélt a ma már több mint húszéves kezdeményezésről. „Jó pár évvel ezelőtt az Első Győri Lions Club az önkormányzat segítségét kérte abban, hogy a karácsonyi vásárban megvalósíthassák jótékonysági akciójukat. Az évek alatt a Megyeháza térről a Baross útra került át a faház, illetve a kezdetben pár napos lehetőség az egész advent idejére kiszélesedett. Ma már több civil szervezettel osztozunk a jótékonysági faház használati jogán” – mesélte az Első Győri Lions Klub tagja.

A faházban a civil szervezetekre eső 3-4 napon forró csokoládét, forralt bort és teát kínálnak az arra járóknak, akik cserébe annyi összeget dobnak be a becsületkasszába, amennyit jónak látnak. A szervezetek különböző célokra gyűjtenek, amelyek megvalósításához bárki hozzájárulhat.

Hirdetés
A H.O.G. Four Rivers Chapter Hungary csapata tavaly a faházban

December 14 és 16 között például a H.O.G. Four Rivers Chapter Hungary csapata várja az érdeklődőket a faházban. Virág Krisztián, a chapter elnöke elmondta, a rendelkezésükre álló pár nap alatt is szeretnék az ünnepek közeledtével felhívni a figyelmet a Maci Kórház nevű győri kezdeményezésre. Ismét kidekorálják a faházat, igazi rock and roll életérzéssel, finom italokkal várnak mindenkit, és Krisztiánék arra kérik a jótékonykodókat, hogy macit is vigyenek magukkal a faházhoz.

A Jótékonysági Faházban a H.O.G. Four Rivers Chapter Hungary csapata mellett a Győri és a Győrújbaráti Rotary Club, a Tandem-Szem Egyesület, és természetesen a három győri Lions Club, az Első Győri Lions Club, az Arrabona Lions Club, és a Patrónus Lions Club is kínálta és kínálja finom nedűit az adventi vásár ideje alatt.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat