„Jót, s jól” – szívet melengető történet az esős szombaton

Ficsór Dávid Fotó: Ács Tamás
2023.11.11. 11:49

Szívet melengető történet a késő őszi időben. Így jellemezhető a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség Kutyás Szolgálatának szombati látogatása a győri kórházban.

A polgárőrök nem érkeztek üres kézzel: 13 zsáknyi általuk összegyűjtött plüsst hoztak a gyermekosztály beteg gyerkőceinek. A szigorú járványügyi intézkedések miatt csak az auláig vihették be a gondosan becsomagolt gyűjteményt, melyet Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány vezetője és néhány kórházban ápolt fiatal fogadott nagy örömmel.

Nagyon örülünk ennek a felajánlásnak, régóta készült ez a kis csapat erre a pillanatra, szóval vártuk már ezt a napot. Főleg azért, mert mindig kiürül a kis plüssös kosarunk. Reméljük ez már kitart karácsonyig, ami azt is jelenti, hogy kevés gyerkőc kerül be a kórházba” – mondta a Győr+ Médiának a csupaszív lurkós vezető.

A megyei polgárőr szövetség kutyás szolgálata nagyon sok felkérést kapott az idei évben, hogy tartsanak bemutatókat, ezzel is örömet okozva az adott települések, szervezetek fiataljainak. Most azonban azoknak a gyermekeknek is szerettek volna adni valamit, akik nem vehettek részt ezeken a programokon.

„Úgy döntöttünk, hogy plüssgyűjtésbe kezdünk. Összegyűlt körülbelül 13 zsáknyi, most pedig azért vagyunk itt, hogy átadjuk ezeket a lurkóknak, hátha lélekben ez is segíti majd a gyógyulásukat” hangsúlyozta Borsó Roland, a kutyás szolgálat vezetője.

A segítségnyújtás mellett az érzékenyítés is fontos a szervezet számára: sok fiatal szeretne a kutyás szolgálathoz tartozni, akik közül jó néhányan erre az „akcióra” is elkísérték a felnőtteket, és nyújtották át a plüssöket beteg társaiknak.  

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid