Hirdetés
Fejlesztés

Jól halad a Tatai út milliárdos bővítése

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.14. 09:10

Jól halad a Tatai úti körforgalom és az út környezetének kapacitásbővítése, erről Győr országgyűlési képviselője számolt be a Győr Plusznak. Simon Róbert Balázs kiemelte, jelenleg a Tatai úton dolgoznak a szakemberek, a meglévő körforgalmú csomópont turbó körforgalommá átépítése pedig a tervek szerint március közepén kezdődik. Ekkor indul a 81-es főút egy szakaszának bővítése is.

Hirdetés

Az országgyűlési képviselő a tavaszi munkák miatt türelmet kért, de azt ígérte, a több mint 1 milliárd forint értékű fejlesztést az év végén át is adhatják.          

„Tavaly május végén indultak a tervezési és előkészítő munkák, jelenleg pedig már látványos szakaszba fordult a beruházás” – mondta a Győr Plusznak az országgyűlési képviselő. „A Tatai út bővítése zajlik jelenleg, de az igazán nagy beavatkozások majd a tervek szerint március közepén indulhatnak” – tette hozzá Simon Róbert Balázs.

Akkor kezdődik a körforgalom turbó körforgalommá bővítése, valamint a 81-es számú főút 500 méter hosszú szakaszának kétszer kétsávosra bővítése” – fogalmazott a politikus. A munkálatok idején biztosított lesz a közlekedés, de komoly korlátozásokra számítani kell, ezért kérem az arra haladók türelmét, akiknek ígérhetem, megéri a várakozás, mert még az idén, egy jóval nagyobb áteresztő képességű, modern csomópontot és környezetét vehetnek majd birtokba” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

„A város számára igen fontos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, amihez közel 1, 2 milliárd forint központi forrást használhat fel az önkormányzat” – mondta Simon Róbert Balázs.

Fotó: Zombai-Kovács Ákos

„Ez a mostani projekt is jól példázza, miért kell közösen gondolkodni és lobbizni a városvezetésnek és az országgyűlési képviselőknek, e nélkül nehezebb lenne forrást szerezni bizonyos fejlesztésekhez” – emelte ki a képviselő. „Szerencsére itt Győrben jómagam és Kara Ákos képviselőtársam is kiváló kapcsolatot ápolunk dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel, ennek köszönhető, hogy az elmúlt időszakban sok fejlesztést tudtunk megvalósítani, most is több tervünk megvalósítása van folyamatban és a jövőben is szeretnénk közösen dolgozni Győr és térsége fejlődése érdekében” – zárta szavait Simon Róbert Balázs.        

Kapcsolódó témák: #beruházás | #fejlesztés | #közlekedés |
Hirdetés