
Kolbásszal, kocsonyával, véres hurkával, májas hurkával, frissen sült vérrel, töltött káposztával és más finomságokkal várják a kiállítók a vendégeket szombaton és vasárnap is. S bár szombaton a szél erősen fújt, sokan hódoltak a finomságoknak.
Győrben az emberek nyitottak az újdonságokra, s ennek egyik eredménye az elsőször február 21-23. között tartandó Kocsonya és Gombócfesztivál. A pénteken kezdődött esemény már a nyitás napján is számos érdeklődőt vonzott, a szombati napsütés pedig még többeket csalogatott a Dunakapu térre.
A számos kiállító bőségesen kínálta a portékáit, volt minden, mint szem-szájnak ingere. A frissen sült vér és a tepertő jól fogyott, ahogy a hurka és a kolbász is. S ha már a kolbásznál tartunk:

12 órától ma is kezdetét vette a kolbásztöltés, amely végeláthatatlan hosszúságig folytatódott, szinte végig a téren. A frissen töltött és sütött kolbásztg pedig és kóstolójegy ellenében megkóstolhatják a fesztiválózók.
Persze gombócból is bőven akad, a klasszikus édes fogásokon túl sós ízekben is élvezhettik akik bizalmat szavaznak a kínálatnak.
Ám mit is érnének a finom disznóságok, ha nem lennének jól eső hazai borok, pálinkák és sörök, amelyekkel jól esik leöblíteni a finom, s kissé nehezebb falatokat is.

Egy fesztivál természetesen nem csak a falatozásról szól, hanem a kikapcsolódásról is, így a gyermeknek is készültek különféle programokkal a szervezők.
Akik pedig az estét egy jó kis bulizással szeretnék tölteni, nekik ajánljuk a 20 órakor kezdődő Dj Danger Retro partyt.
A rendezvény holnap még folytatódik, de mindenképp érdemes még ma is kilátogatni!


































Galéria: Ács Tamás
A pénteki napon készült fotókat is érdemes megnézni!
































Galéria: Ács Tamás