Gyász

Jó utat, Gömbi!

Fotó: Facebook
HAK
2020.12.07. 21:07

Egyre csak fogynak a régi nagyok... Kapkodjuk a fejünket és nem értjük mi történik. Ma Gömböcz István, mindenki Gömbije távozott, utazott hihetetlenül messzire...

Hirdetés

Még azt sem fogtuk fel, hogy Csiszka Tóni bácsi nincs többé, amikor újabb sokkoló hír érte a Győrt és környékét, na meg az újságíró társadalmat.

Elhunyt Gömböcz István, akit mindenki csak Gömbiként ismert. Egy mondat, mégis súlyos, s nagyon fájó.

Mindenki szerette, mert csak szeretni lehetett már-már marcona kinézete ellenére is. Gömbi és kollégái mindig ott voltak, ahonnan mások menekültek, vagy csak egyenruhában, igazi szolgálatból voltak jelen. Gömbi is szolgált, autómentőként megannyi tragédiát vagy éppen csodát élt meg. Az élet megkeményítette, de semmiképp sem a szívét, mert az hatalmas volt! Akkor is tudott mosolyogni, akkor is volt egy kedves poénja, amikor más még csak éppen próbálta emészteni a körülményeket.

Az újságírók akik járnak balesetekhez, a fotósok, az operatőrök mind jól ismerték Gömbit, lehetett rá számítani. Tájékoztatott, fotót küldött, de mindig kényesen ügyelve a kegyeleti kérdésekre, s hogy ne szenzációt adjon tovább, hanem a tényeket. Hitte, hogy ezzel is segít tájékoztatni, és további baleseteket megelőzni. Mi pedig tudtuk, hogy igazi hivatásnak tekinti munkáját.

November közepén még balesetnél dolgozott, a 81-es számú főútra szólította a kötelesség. Tette a dolgát és biztos nem gondolt arra, hogy hamarosan ő indul nagyon-nagyon hosszú útra…

Mert Gömbinek szerelme volt az út, az úttest, az Arrabona Eagles M.C. Hungary tagjaként két keréken is szelte az aszfaltot, s mindig ott volt ha segíteni, vagy jótékonykodni kellett.

A Kisalföld számolt be róla, hogy hétvégén értesültek: Gömbit is utolérte az az őrület ami most zajlik a világban. Szervezetét megtámadta a koronavírus és sajnos ezt a harcot most nem az autómentő fenegyerek nyerte…

Gömbi már az égi sztrádákat rója, s biztosak lehetünk benne, hogy ott is segít, ott van, ahol szükség van rá. S mosolyog, a legendás bajsza alatt.

Jó utat Gömbi, vigyázz magadra, mindent köszönünk!

Kapcsolódó témák: #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat