Jó kezekben Győr közbiztonsága

Havassy Anna Katalin O. Jakócs Péter
2023.03.18. 15:33

A Városrendészet Győr munkatársainak feladata sokrétű, ám mind közül kiemelkedik a közbiztonság megóvása. A szolgálatban lévő járőrök 0–24 órában ellenőrzik a város területét és reagálnak a bejelentésekre is. Munkájuk eredményes, de a lakosság segítsége továbbra is szükséges.

A Városrendészet Győr a rendőrséggel szorosan együttműködve vigyázza Győr közbiztonságát, a rendészek pedig ott segítenek, ahol éppen szükség van rájuk, s természetesen ahol és amit a jogszabályok megengednek számukra.

„Munkatársaim jól felkészültek, magas szinten látják el a feladataikat” – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója. „Folyamatosan biztosítjuk az állománynak a szakmai továbbképzések lehetőségeit, és jó tapasztalni, hogy a rendészek első szóra, lelkesen vesznek részt rajtuk. Akarnak és szeretnek és dolgozni, az meg külön büszkeséggel tölt el, hogy jól végzik a munkájukat.”

Az elmúlt időszakban pedig akadt feladata bőven a rendészeknek, hiszen sikerült egy közokirat-hamisítás miatt körözött férfit elfogniuk és visszatartaniuk mindaddig, míg a rendőrök meg nem érkeztek a helyszínre. A körözött személyt így további intézkedésre átadták a hatóságoknak.

A tavasz közeledte is egyre több feladatot ad a járőröknek, akik már most is számos bejelentést kapnak közterületi italozásról, hangoskodásról, nem megfelelő viselkedésről.

„A jó idő a szabadba csábítja az embereket, s nincs is ezzel semmi gond, egészen addig, amíg nem zavarjuk vele embertársainkat. Győr közigazgatási területén továbbra is tilos a közterületi alkoholfogyasztás, senki ne lepődjön meg tehát, ha egy rendész felszólítja, hogy fejezze be mondjuk egy sétálóutcai padon az italozást. Tapasztaljuk azt is, hogy az elfogyasztott alkohol mennyiségével azonos mértékben nő a bátorság és a hangerő is: hangoskodás miatt is számos esetben kell intézkednie kollégáimnak. Az utcák és parkok padjai pedig nem alkalmasak a kényelmes alvásra, így azokat is meg kell kérnünk a távozásra, akik az italozástól megfáradva egy kicsit lepihennek. Otthon mindenkinek jobb ilyenkor…” – részletezte a szakmai igazgató.

A 06-20/5858-888-as ügyeleti telefonszám 0–24 órában hívható, és Miletics Mórék arra biztatnak mindenkit, hogy bátran tárcsázzanak! Mert a leggyorsabb és legeredményesebb segítségkérés az, ha telefonálnak a lakosok.

Kapcsolódó témák: #közbiztonság | #Városrendészet |