Jelentős útfejlesztések zajlanak városszerte

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.11.05. 12:14

Novemberben is folytatódnak városunkban a kisebb-nagyobb útépítések, útfelújítások, a részletekről Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője számolt be a Győr+ Médiának.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester képviselői körzetében a Babits Mihály utcában, a Lahner György és Hunyadi utca közötti szakaszán volt jó néhány fa, amelynek gyökere felnyomta a járdát. Ami már balesetveszélyessé vált a járókelők számára. „A járda felújítását alapos vizsgálódás előzte meg annak érdekében, hogy eldönthető legyen a fák sorsa: egészséges fát nem terveztünk kivágni, de amennyiben beteg, vagy statikai állapota miatt borulásveszélyes a fa, akkor a kivágás mellett kell dönteni” – hangsúlyozta a szakember. A Győri Útkezelő Szervezet, a Győr-Szol és független szakértők is megvizsgálták a faállományt és négy fát találtak veszélyesnek, betegnek, ezeket kivágták. Az érintett 220 méteren 10×20 cm-es elemekből álló térkőburkolattal látják el az utat. Várhatóan két hét múlva végeznek a járdafelújítással, addig is az építés alatt lévő szakaszon megállási tilalmat rendelt el a Győri Útkezelő Szervezet.

Gyirmóton a Szent László út végén lévő buszfordulónál a megállóhely burkolatát és a megálló peronját is felújítják, amely már balesetveszélyesnek bizonyult.

Ménfőcsanakon, a Paptagi út rekonstrukciójának előkészületei elindultak, a Hegyalja út és a dr. Tordai I. út közötti szakaszon mintegy 150 méter burkolatfelújítást végeznek a szakemberek. Az építési szakaszon megállási tilalom van érvényben, és időszakosan le is zárhatják a forgalom elől a területet. A munkálatok az időjárás függvényében, öt hétig tartanak.

Győrszentivánon a Felüljáró útnak a Kishegyi oldalán zajlik burkolatfelújítás. A több mint 40 éves aszfaltréteget cserélik ki több mint 400 méter hosszan, valamint az út melletti járdaszakaszt is felújítják.

Szintén Szentivánon, a Kör tér Árnyas utca és Déryné utca közötti szakaszán burkolatszélesítési és -felújítási munkákat végeznek, annak érdekében, hogy a lakóövezet egyik legfontosabb gyűjtőútján a kétirányú forgalom, amennyire lehet, biztosított legyen. Azt még vizsgálják a szakemberek, hogy a felújítást követően fekvőrendőrt telepítenek-e.

Ugyancsak Győrszentivánon még ebben a hónapban megújul a Sugár út mintegy 300 méter hosszú szakasza, mégpedig a 143. számú ingatlan és a felüljáró között.  Itt korábban már áldatlan állapotok voltak, rengeteg kátyúval, most kiszélesítik az utcát és új aszfaltburkolatot is kap. 

„Szombaton végeztünk az aszfaltozással Pinnyéden, a Szent Vendel utcában, ahol a Jávor Pál utca és Újsor között kritikusan leromlott a régi burkolat állapota. Ezen a héten az utómunkálatokat is befejezzük, mint a padkarendezés, a zöldfelület helyreállítása. A munka végeztével az eddig terelőúton közlekedő autóbuszok is visszatérnek eredeti útvonalukra, a Szent Vendel útra” – tájékoztatott Máthé-Tóth Péter