Januártól vásárolhatók a jövő évi parkolóbérletek

Győr+ O. Jakócs Péter
2022.12.18. 14:24

A jövő év első munkanapjától, január 2-ától igényelhetőek felszíni parkolásra jogosító bérletek a Győr-Szol Jókai utcai és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban vagy online a szolgáltató internetes oldaláról. Elektronikus úton lakossági bérlet vásárlására csak azoknak van lehetőségük, akik már rendelkeznek ilyen bérlettel, és adataikban nincs változás. Aki online kezdeményezi a vásárlást, az kizárólag az interneten keresztül fizethet és csak postai úton kaphatja meg a bérletét.

Az elmúlt évhez hasonlóan a Győr-Szol Zrt. 2023. január 2-tól ismét biztosít online ügyintézési és fizetési lehetőséget azoknak az ügyfeleinek, akik már rendelkeznek érvényes lakossági parkolóbérlettel, és a bérlet igénylésekor közölt adataikban nem történt változás. Az online módon történő bérletmegújítás további feltétele, hogy az ingatlan tulajdonosának személye meg kell, hogy egyezzen az igénylő személyével. (Ha az igénylő nem azonos az ingatlan tulajdonosával, a tulajdonosnak továbbra is az ügyfélszolgálati irodában személyesen szükséges nyilatkoznia arról, hogy lemond a lakossági bérletigénylési jogosultságáról.) A 2022-ben kiadott lakossági parkolóbérletek 2023. január 20-ig érvényesek.

Az említett körbe tartozó bérlettulajdonosok a társaság honlapjáról (www.gyorszol.hu) elérhető szolgáltatói ügyfélkapun keresztül juthatnak el a kitöltendő online nyomtatványhoz. Itt meg kell adniuk a szolgáltató által kért adataikat és a küldés gombra kattintva a nyomtatvány eljut a szolgáltatóhoz. A szolgáltató az adatok ellenőrzése után jelzi az igénylőnek, hogy jogosult-e a bérlet megvásárlására. Pozitív válasz esetén a SimplePay alkalmazás használatával online befizethető a bérlet díja. Az összeg beérkezését követően a bérlet kiállítása a díjfizetést követő két munkanap után történik meg. A szolgáltató felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy az online igénylés elküldése és a bérlet postai úton történő kézbesítése között több nap is eltelhet. Így amennyiben az előző évi bérlet már érvényességét vesztette, az átmeneti időszakban csak a parkolási díj megfizetésével jogosult megállni a felszíni parkolóhálózatban. Érdemes tehát az igénylést úgy időzíteni, hogy az új bérlet még 2023. január 20-a előtt megérkezzen. Bérletvásárlásra természetesen egész évben van lehetőség.

Amennyiben az igénylő adatai nem egyeznek meg a szolgáltató nyilvántartásával vagy egyéb okból elutasítják az elküldött kérelmet, további egyeztetésre a Győr-Szol telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodák valamelyikében van lehetőség.

Az idei év újdonsága, hogy lakossági parkolási bérlet mellett övezeti bérlet is vásárolható elektronikus úton. Övezeti bérletet bárki igényelhet, a vásárláshoz csak a bérlet árának megfizetésére van szükség. Az övezeti bérletek online igényléséhez szükséges nyomtatvány ugyancsak a Győr-Szol Zrt. honlapjáról érhető el, 2023. január 2-tól.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy aki online kezdeményezi akár a lakossági akár az övezeti bérlet megvásárlását, az kizárólag az interneten keresztül fizethet és csak postai úton kaphatja meg a bérletét. Online igénylés esetén személyes fizetésre vagy személyes átvételre nincs lehetőség.

Akik új bérletvásárlók, illetve akiknek adataiban változás történt, személyesen intézhetik a bérletvásárlást a Győr-Szol Zrt. Jókai utcai vagy Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban. Az igényléshez szükséges információk, illetve nyomtatvány megtalálható a szolgáltató hivatalos honlapján.

Akik nem jogosultak kedvezményes lakossági bérlet igénybevételére, válthatnak rendszámhoz kötött, illetve a peremterületeken érvényes bérleteket, melyeknek díjai ugyancsak megtalálhatóak lesznek december 20-a után a www.gyorszol.hu internetes oldalon.

Szöveg: Győr-Szol Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #Parkolás |