Hirdetés
Új helyszínen indult újra a Családi Kör

Itt otthon lehetnek

Szabó Csilla
2020.08.10. 08:27

A nyolc éve működő Családi Kör felújított helyszínen nyitott újra július közepétől. A testi-lelki-szellemi egészségmegőrző és kompetencianövelő centrum generációk találkozásának kedvelt helyszíne, az Amadé utcában várja ingyenes programokkal a gyermeket váró, illetve kisgyermekes családokat, a családalapítás előtt álló fiatalokat és az aktív idősödő korosztályt.

Hirdetés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régióközpontjában július közepétől ismét elindultak a Családi Kör programjai a Győrben és környékén élő családok és aktív idősek számára.

Mayer Ildikó szakmai vezető elmondta, 2012. június 1-jén kezdte meg működését sikeres pályázat révén a Családi Kör. Testi-lelki-szellemi egészségmegőrző és kompetencianövelő centrumot hoztak létre. „Három célcsoporttal foglalkozunk: a gyermeket váró, illetve kisgyermekes családokkal, a családalapítás előtt álló fiatalokkal és az aktív idősödő korosztállyal. A Máltai Szeretetszolgálat támogató ereje abban is megnyilvánul, hogy a programok ingyenesek, így a megélhetés szempontjából legnehezebb helyzetben lévők is igénybe tudják venni szolgálatunkat. Július 20-tól új és teljesen megújult helyszínen, az Amadé utca 1. szám alatt találhatnak meg bennünket az érdeklődők” – tette hozzá Mayer Ildikó.

Hirdetés

A vezető úgy véli, a Családi Kör rendezvényei, kis- és nagycsoportos vagy akár egyéni foglalkozásai, tanácsadásai mind a családdá válást, a családi életet erősítik és támogatják.

A kisgyermekes anyukák és apukák mellett az aktív időseknek is lehetőséget kínálnak, hogy átadhassák értékes tudásukat másoknak, egymásnak vagy az önkéntes művészi klubtevékenységbe is bekapcsolódhassanak. A Győri Ipartestület újjászerveződő művészi-kézműves szakosztályának több önkéntesük is tagja, és már több kiállítást szerveztek az általuk készített alkotásokból. A nyugdíjas korosztályt várja a mozgást, az egészségmegőrzést segítő nyaktorna-foglalkozás is.

A huszonötféle program kínálatában megtalálható idegen nyelvi, főzőcske, kreatív klub, mesemondó és mondókázó foglalkozás, családi szabadegyetem és az évszakokhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó, hagyományőrző rendezvények, csoportfoglalkozások éppúgy, mint álláskeresési vagy életvezetési egyéni tanácsadás. Órarend szerint dolgoznak, amelyet a weboldalukon kívül a hetente megjelenő hírlevelekben és a Facebook-oldalon is közzétesznek.

Foglalkozásaik 8 és 16 óra között látogathatók és lehetőséget kínálnak a kisgyermekes édesanyáknak, hogy a programokon nyugodt körülmények között, felkészült önkéntesek biztosította gyermekfelügyelet mellett részt vehessenek.

Mayer Ildikó szerint a Családi Körnek szerepe van a családok összetartozásának erősítésében, feltöltődést nyújt a szülőknek, gyerekeknek, lehetőséget kínál a generációk közötti áttanításra is, teret ad a találkozásra. „Szeretetteli támogató erő vagyunk, hiánypótló programjainkkal sokszínűséget, napközbeni értékes elfoglaltságot kínálunk a szervezőinkkel. Várjuk új önkéntesek csatlakozását is, és további működésünkhöz folyamatosan pályázunk, Győr civil szervezeteket segítő pályázatán is nyertünk. Közösségélményt szeretnénk adni, hogy aki betér hozzánk, elmondhassa, itt otthon van” – zárta Mayer Ildikó.

Kapcsolódó témák: #Máltai Szeretetszolgálat |
likeold
a fb oldalunkat