Orvosmeteorológia

Itt a kettős fronthatás, erre számíthatunk!

Fotó: Depositphotos
Győr+
2022.04.25. 06:44

Hétfőn kettősfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek, de erősödni fog a pollenterhelés is.

A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, ilyenkor ők lehetőleg tartózkodjanak zárt térben. Alvászavarok előfordulhatnak.

Megterhelő lehet a változékony időjárás a szívbetegeknek, valamint a keringési rendszer betegségeivel élők számára, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Öltözzünk rétegesen, bár már enyhébb lesz a reggel, a megfázás veszélye továbbra is fennáll, ugyanis záport, zivatart követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra! A déli órákban már erős lesz az UV-sugárzás, így gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről a szabadban.

Újra erősödő pollenterhelés

Újra erősödni fog a pollenterhelés.

A platán pollenszórása közepes, helyenként magas tartományban alakulhat. A nyír, a tölgy és az ostorfa virágporának koncentrációja közepes, a fűzé, juharé, ciprus-és tiszafaféléké, valamint a dióé, gyertyáné és bükké alacsony-közepes.

A felmelegedés hatására gyorsan erősödhet és hamar elérheti a tüneteket okozó koncentrációt a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony.

Kapcsolódó témák: #allergia | #időjárás | #orvosmeteorológia | #pollen |