Itt a döntés: hét győri választókörben számolják újra a szavazatokat!

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2024.06.14. 09:56

Megtartotta ülését a területi választási iroda, így pénteken kiderült, hogy befogadták a fellebezést, ezért hét győri választókörben újraszámolják a szavazatokat. Ezáltal elfogadták dr. Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét, aki 440 szavazattal kapott kevesebb voksot mint Pintér Bence. A döntést két kúriai határozat alapján hozták meg.

Mint ahogy arról portálunk tegnap beszámolt, csütörtökön 16 óráig lehetett fellebbezést beadni a polgármester-választás eredményeivel szemben. Információink szerint dr. Dézsi Csaba András csütörtök délután, két órával a törvényben megszabott 16 órás határidő lejárta előtt levélben fellebbezett és kérte a győri polgármester-választáson leadott szavazatok újraszámolását Győrben.

A kérdés az volt, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják a szavazatokat, vagy csak abban a hétben, ahol a dr. Dézsi Csaba András által megnevezett esetleges jogsértések történtek. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság végül pénteken ez utóbbi mellett döntött. Az ügy kapcsán kerestük dr. Malomsoki István, cikkünk megjelenéséig nem értük el a vármegyei jegyzőt, ám új információ esetén természetesen tájékoztatjuk a lakosságot.