Isten hozta a gésák világában, a győri szaunakertben!

RQ VÍZI ÉLMÉNYPARK Fotó: Mekli Zoltán
2023.03.23. 18:00

Egy édenkert, ahol nem lesz tiltott gyümölcs, legalább is a szó hagyományos értelmében. Lesz azonban rigorózus házirend, mert a szaunázás évszázados hagyományából, szertartásából, abból az életfilozófiából, ami a világ több kultúrájában az elmélyülést jelenti, jottányit sem akarnak engedni. Sorozatunk következő részében a 7 tengeri csillagos RQ vízi élménypark szaunavilágát mutatjuk be. Kövessenek!

Amikor tervezni kezdték Győrben az új szaunaparkot, két gondolat vezérelte az üzemeltetőket. Amennyi szaunát csak lehet, a szabadtérben helyezzenek el úgy, hogy a kabinoknak minél nagyobb homlokfelülete legyen, lehetőleg panorámás kilátással. Ingerszegény környezetben ugyanis nem olyan élvezetes ülni, beszélgetni, közösségi életet élni. Fontosnak tartották azt is, hogy szakítsanak a hagyományos, skandináv típusú, lambériás, monoton formavilággal. Ehelyett izgalmas színkombinációjú, tematikus belső tér megvalósítása volt a cél. Az eredményt látva kimondhatjuk, Győrben valóban új trendet teremtenek, amit remélhetőleg mások is követnek.

További információk a projektről:
Instagram: www.instagram.com/rqvizielmenypark
TikTok: www.tiktok.com/@rqvizielmenypark
Web: www.rqvizielmenypark.hu

A tematikus fürdőről sorozatunk korábbi részeiben írtunk: a C-vitamin bárral Szent-Györgyi Albert előtt tisztelegnek, az óriás szódás szifonnal Jedlik Ányosra emlékeznek, a golyóstoll alakú vízi ágyúval Bíró László találmányát idézik, a hangszer alakú vízi elemekkel pedig Kodály Zoltán előtt hajtanak fejet. És, ha már Kodály módszerét Japánban is széles körben alkalmazzák, a távol- keleti ország hangulatát itt, a szaunakertben idézik meg. A kultúrák találkoznak bonsai-jal, fekete szárú bambusszal és a fekete-kőris színkombinációval. A falakon szimbolizálják a lehulló cseresznyevirágot és a gésák világát. A szaunabár a Hoshino nevet kapja, ami a szabadtűzön égetett kerámia teáskészletéről híres völgy elnevezése. A klasszikus európai sörök mellett japán csapolt sört is kínálnak.

Még mindig a belső térben vagyunk, amikor eljutunk a Moulin Rouge privát szaunába. Egy-egy 10-12 fős baráti társság előre kibérelheti a vörös és fekete színvilágú, exkluzív teret, rendelhetnek maguknak nagyon jó minőségű pezsgőt eperrel, vagy éppen ananásztálat készíttethetnek be, igény szerint. Természetesen külön felszolgálóval és szaunamesterrel. Olyan szintű szolgáltatást kínálva, ami talán csak a világ legjobb szállodáiban érhető el, de egy élményfürdőben biztosan nem megszokott. A beltérben lesz tehát egy 25 fős finn szauna, privát szauna, egy háromfős, tágas infrakabin panorámaüveggel, 12 fős gőzkabin minden héten más-más, gyógynövényes befúvással, gyógymedence, dézsa zuhany és jég. A belső térből telente fűtött járdán juthatunk ki a külső szaunakertbe, a négy egyedi szaunához, merülő medencéhez és zuhanyzókhoz. A szeánszoknak a 30 fős Katlan-szauna ad helyet, ahol profi szaunamester-csapat, fény- és hangtechnika teszi különlegessé a programokat. A két másik, 26-26 fős szaunában is lesz rendszeresen, természetes illó olajos felöntés (erről mindjárt bővebben).

A hozzáadott értéket, igazi különlegességet a térből kiemelkedő, 24 fős Panoráma-szauna adja, páratlan kilátással a Mosoni-Duna torkolatára és a Püspökvárra. A saját, gyógyvizes medence természetesen része a szaunaparknak, de ami talán a legfontosabb: valóban ragaszkodni fognak a szaunakultúra alapszabályaihoz. „Ki fogjuk írni a házirendet és udvariasan be is tartatjuk mindenkivel annak érdekében, hogy az ide belépők valóban magukra csukhassák az ajtót a világ elől. Ráadásul nem csak a szeánszok alatt biztosítjuk az illóolajos felöntést. Ha azt jelezzük egy kabinnál, hogy ott egy hétig levendulaillat lesz, akkor a szaunamesterünk meghatározott időpontokban be fog menni, és nem mesterséges, hanem hangsúlyozottan természetesen levendulaolajat fog önteni a kályhára. Nem engedünk otthonról hozott, ellenőrizetlen minőségű, mesterséges illóolajat használni. Így tudjuk garantálni azt, hogy a szaunáinkban ne keveredjenek az illatok, és az egészségünkre ártalmas gőzök se keletkezzenek” – ígéri a fürdő vezetője, Kovacsics Imre.

Nyitóképünkön: Az élménypark nyitásáig minden hónapban népszerű, ismert emberek személyesítenek meg egy-egy tengeri csillagot, összesen hetet. A negyedik (Piros) csillag „keresztszülei” élsportolók: Fodor Csenge, válogatott kézilabdázó, Török Ágnes, válogatott kosárlabdázó és Süle Dóra, válogatott labdarúgó.