Ismét sikeres volt diákoknak szóló Sövény Ökoolimpia

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.05.01. 08:31

Az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a környezettudatos gondolkodás minél fiatalabb korban kialakuljon. Ezért rendezték meg tavaly az első Ökoolimpiát, mely annyira sikeresnek bizonyult, hogy a szervezők a folytatás mellett döntöttek – tájékoztatta lapunkat Márkusné Konrád Réka, a Környezetvédelmi Osztály munkatársa.

A tudatformáló eseménynek az elmúlt hétvégén az Olimpiai Sportpark adott otthont. A program játékos formában közvetítette a diákoknak a környezettudatos szemlélet fontosságát. A résztvevők környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretanyagot dolgoztak fel háromórás vetélkedők formájában. A hatfős csapatoknak izgalmas, elméleti és fizikai aktivitással járó feladatokat kellett megoldaniuk. Az elsődleges cél az volt, hogy a gyerekek megtapasztalják: apró tettekkel, de közös erővel számottevő változást érhetnek el a saját környezetükben. Az idei évben külön felhívták a tanulók figyelmét a csapvíz értékeire, a kulacs használatának előnyeire, illetve a PET-palackok mellőzésére.

A vetélkedőn összesen tizennégy iskola mintegy kétszáz diákja vett részt. A program zárásaként nyolc intézmény értékes sportszervásárlási utalványokkal gazdagodott.

A nyertesek külön díjazásban részesültek, de senki nem távozott üres kézzel. A kétnapos Ökoolimpia lebonyolítását támogatták, a versenyző gyerekek munkáját segítették a Széchenyi-egyetem Apáczai Karának hallgatói.