Hirdetés
A zenekedvelők és a várost felfedezni vágyók is jól járnak

Ismét Rotary Fröccsnapok Győrben!

Fotó: Ács Tamás
Tóth Vivien
2021.06.29. 17:29

Immáron 16. esztendeje rendezik meg Győrben a fröccsnapokat, ahol különböző régió borait ismerhetik és kóstolhatják meg az ide kilátogatók. Színes programokkal és koncertekkel készülnek a szervezők, amelyeken minden korosztály jól érezheti magát, július 16. és 18. között.

Hirdetés

A rendezvényt új helyszínen, a Dunakapu téren rendezik meg. Az ide kilátogatóknak több, mint húszféle izgalmas programot kínálnak a szervezők. Az eseményt 16-án pénteken, délután 5-kor nyitja meg Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Előtte fél órával, 16:-30-kor a Széchenyi téren Jedlik Ányos szobrát koszorúzzák meg, akinek többek között a szódásszifont is köszönhetjük.

Radnóti Ákos alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eseményen befolyt összeget jótékonysági célra szánják, a Kazinczy Ferenc Gimnázium számára.

Hirdetés

“Nem sűrűn volt az utóbbi időben koncertezési lehetőség. Nagyobb szabású rendezvény tavaly átmenetileg lehetett, azonban a győriek igénylik, hogy nyáron minden héten legyen esemény. Szeretnénk tartani ezt a hagyományt, és fontosnak tartjuk, hogy minden győri jól érezze magát“ – mondta el az alpolgármester.

Már a szervezés kezdetén úgy döntött a Rotary Club, hogy a rendezvény bevételét a Kazinczy Gimnázium Szép magyar beszéd versenyének részére fordítja. “Ha egy nemzet élni akar, akkor alapvetően az anyanyelvével foglalkozni kell. Annak idején, mikor a Rotary Club elindította ezt a jótékonysági rendezvényt, dr. Horváth József alapító tag ötlete volt, hogy támogassuk az anyanyelvünket, és a Kazinczy-versenyt. Ezt a versenyt a Kárpát-medencében 55 éve rendezik meg. A diákjaink is lelkesen kiveszik a részüket az eseményen” – nyilatkozta Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója.

Programok szempontjából bárki talál kedvére valót, aki kilátogat a győri fröccsnapokra. A Baross utcai látogatóközpontban az érdeklődök szódásszifon kiállítást tekinthetnek meg, míg a motorok szerelmesei a Harley Davidson-kiállításon több, mint 30 féle különböző kategóriájú nagymotort ismerhetnek meg.

Aki a várost szeretné felfedezni, annak omnibuszos kirándulásra is lehetősége lesz két napon át. Csobayné Pintér Éva vezetésével tematikus városnéző túrára hívják a kilátogatókat, szombaton és vasárnap, 15 órai kezdéssel.

A zenerajongókra színes koncertek várnak. Míg szombaton a rocké a főszerep, addig vasárnap a jazz szerelmeseinek kedveznek a szervezők. “Első nap az volt a törekvés, hogy a helybéli fiatalságot mutassuk meg. Többek között Váray Laciék is fellépnek és a Dzsem zenekar. Őket fél 6-kor a Red Rooster koncertje előzi meg. A háttérben tizenkét faházba kitelepülnek a Rotary fröccsösök, akik nem csak győriek, hanem az egész országból érkeznek. A családosokra is gondoltunk, a gyermekeket különböző népi fajátékok szórakoztatják, míg a felnőttek kóstolgatnak” – meséli Csurák Erzsébet fesztiváligazgató.

A helyszín adottsága miatt nagyobb fellépőket is tud fogadni a város, így szombaton a Republic lép fel este 9-től, előtte pedig Török Ádám és barátai alapozzák meg a hangulatot, fél 7-es kezdéssel.

Vasárnap délután öt órától a Dániel Balázs Triót és Pleszkán Écskát hallgathatják meg, majd az est folytatásaként fél 7-től a Lilien és Kónyai Tibor jazz duó koncertjétől lesz hangos a Dunakapu tér. Zárásként pedig este fél 9-től Elsa Valle világhírű Jazz énekes lép színpadra.

A teljes porgram IDE kattintva érhető el!

Képgaléria a sajtótájékoztatóról:

Fotó: Ács Tamás

A sajtótájékoztatón ott volt a Győr+ TV stábja is:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #belváros | #koncert | #Kultúra | #programok | #szórakozás |
likeold
a fb oldalunkat