Ismét összefogott a győri Opelosok nagy családja

Fotó: Opel Club Győr
Havassy Anna Katalin
2022.10.27. 20:55

A Opel Club Győr jótékonysági akcióiról rendszeresen beszámolunk, hiszen amit tesznek embertársaikért, az igazán példaértékű. Legutóbb két család helyzetén is lendítettek egy kicsit, s ahogy azt már megszokhattunk tőlük, megint megígérték, hogy nem hagyják abba.

Hirdetés

Az Opel Club Győr tagjai közötti összetartás, a már-már bajtársias egymás mellett állás komoly önkéntes szervező munka eredménye, amely zajlik minden nap az interneten, és persze személyesen a kisebb és nagyobb találkozókon, kirándulásokon is. A klub tagjai tudják, hogy számíthatnak egymásra, s nem csak az imádott márka, az Opel témájában. Márkatársak, barátok és jó szívű emberek, akik segítenek a rászorulókon, bajban lévőkön is ha lehetőségük adódik.

Pozsgai Péter az Opel Club egyik adminja mindig nyitott szemmel és füllel jár, régóta fő mozgatórúgója a jótékonysági akcióknak. Persze rögtön szabadkozással kezdi: „Egyedül semmi sem menne!  A sikeres gyűjtésekhez kell Dobra Róbert admin társam, és mindkettőnk párja Adél és Niki is. Teljes mértékig támogatják, hogy energiát fektetünk a klubba és a jótékonyságba is, rendszerint velünk is tartanak. Na meg persze mindketten Opelosok, mert máshogy ezt nem is lehetne csinálni! – mosolygott Peti, aki természetesen a klubtagokról is csak elismeréssel beszélt: „Remek csapatot alkotunk, tényleg ott vagyunk egymásnak. Lehet beszélgetni, kirándulni, Opelokról témázni, szerelgetni és szerencsére karitatív eseményeket szervezni is.”

Az adminok legutóbb pedig igazán nagyot álmodtak: két családot is támogatni kívántak klubszinten, így mindent beleadtak, hogy sikerre vigyék az akciót. A pénzgyűjtő dobozokra ha kilométerórát szereltünk volna, bizony lenne bennük derekasan. Az eredmény viszont nem maradt el, s ennél jobb érzés nem is kell az Opel Club Győr tagjainak!

A gyűjtődoboz és a felajánlott saját zöldségek

„A Facebookon fedeztem fel Sipőtz Dani anyukájának az egyik posztját.” – kezdte a részletekről Péter. „Dani 16 éves, súlyos mentális és fizikai problémákkal kell hogy éljen születése óta, ami nagy kihívás számára és a családja számára is. Értelemszerű, hogy minden segítség jól jön nekik a mindennapokhoz. Ahogy olvastam a felhívást és nézegettem az anyuka profilját, akkor fedeztem fel, hogy Dani egyik testvére klubtársunk menyasszonya. Minden eddigi gyűjtésünknél jöttek, adakoztak és soha nem szóltak, hogy tulajdonképpen náluk is „helyzet van.” Mikor ez így tudatosult bennem, akkor már döntöttem, hogy most nekik fogunk segíteni!”

A sors viszont további meglepetéseket tartogatott, hiszen az Opel Club Győr tagja lett Páder Regina testvére és édesanyja is. Regina oxigénhiánnyal született, majd 4 napos korában agyi trombózist kapott. Sajnos mire kiderült, hogy idegrendszeri probléma van, már lecsúsztak a korai fejlesztésről és már csak a szinten tartásra volt elég az is, amin például a Gézengúz Alapítvány is segíteni tudott. Állandó törődést igényel a lány, édesanyja és testvére pedig lelkiismeretesen mellette állnak.

Dani és Regina családja körében a sütivásáron

„Szerintem többet mond minden szónál, hogy Regina anyukája és testvére is úgy dobott be pénzt a korábbi adománygyűjtő dobozunkba, hogy egyedül neveli a gyermekeit és minden forintnak megvan a helye. Ez olyan tiszta lélekre vall, hogy elhatároztuk: két helyre is gyűjtünk!”

Péter pedig gondolt egy nagyot és írt az Opel Gyimesnek és az Opel Nádornak, hogy hátha lenne valami relikvijájuk, amit a nemes cél érdekében áruba bocsájthatnánk a klubbon belül. Adtak is szép számmal mind a két helyen, a tagok pedig örömmel csaptak le a ritkaságokra, így ebből lett egy jó része az összegnek.

„A klubtagok sem tétlenkedtek, sőt volt, aki az autóját ajánlotta fel jótékonysági licitre, míg más egy felniszettet dobott be, vagy éppen egy féltve őrzött Opeles könyvet. Két kézműves tagunk is meglepett bennünket: egyikük egy zuzmóból készült képet, a másikuk egyedi, kézzel készített Opeles autóillatosítót ajánlott fel.

A zuzmóból készült Opel embléma

Volt házaspárunk, akik az egyik találkozóra a saját kertjük terméséből hoztak s kérték, hogy a zöldségekért gondolt összeget a gyűjtődobozba dobjuk be. A szokásosnak mondható sütivásárt is megtartottuk, amire sok finomság érkezett és nagyon sokan eljöttek, falatoztak és adakoztak. Jó volt látni az összefogást. Robinak és nekem is szinte naponta csöngött a telefonunk, hogy esetleg el tudjuk-e valahova vinni a dobozt, vagy találkozhatnak-e velünk valahol, mert szeretnék bedobni amit gondoltak, akkor is, ha nem tudtak eljönni a klubtalálkozókra… ”

Az egyedi, kézműves illatosítók

Végül kis kerekítés után 430 ezer forint gyűlt össze, amelyből 215 ezer forint Daniékhoz, 215 ezer forint pedig Regináékhoz került. Mindkét család őszinte örömmel fogadta az adományt, a meghatódottság érhető volt. Regina édesanyja lelkét annyira felkavarta a klubtársak felől áradó szeretet, hogy jól jött a fiúk erős karja, na meg a gyorsan kerített szék is. Nem csoda az öröm: ebből az összegből egy új tolószéket vásárolhatnak Reginának, mert a régi már bizony kiszolgálta az idejét. Daniéknál is van helye az adománynak, a Borsóház Rehabilitációs Központot keresik majd fel, ahol speciálisan mozgásszervi fejlesztéssel foglalkoznak.

Regina egy új tolószéket kap az adományból

Igaz, hogy az adományok átadására – remélem érthető okokból – csak mi adminok megyünk, de jelképesen velünk van mindenki, aki bármilyen formában is segített. Mert a tagok önzetlensége és összefogása nélkül csak ötletek maradhatnának azok, amiket mi megálmodunk. Köszönjük mindenkinek, hogy büszkék lehetünk rá, hogy ilyen remek közösséget alkot az Opel Club Győr!” – zárta Péter, aki ismét megígérte: nem hagyják abba a jótékonykodást, mert a mosolyok és az örömkönnyek minden fáradtságot és kilométert megérnek!  

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #opel | #összefogás | #szabadidő |