Hirdetés

Ismét nyitva áll a jótékonysági faház

Fotó: Marcali Gábor
Papp Zsolt
2019.11.29. 15:20

A karácsonyi bevásárlás közepette nem csak saját családunknak, de másoknak is szebbé tehetjük az ünnepet. A város jótékonysági faháza a Széchenyi téren várja a segíteni szándékozókat.

Hirdetés

A faház megnyitása alkalmával dr. Fekete Dávid alpolgármester elmondta, már hagyomány a városban, hogy Advent idején a városi intézményekkel, civil és egyházi szervezetekkel közösen jótékonykodásra hívjuk a győrieket. Az ünnepre készülődve a Széchenyi téri faháznál megállhatunk beszélgetni, vásárolni, és közben másokon segíteni. Hozzátette, a téli időszakban a fedél nélkül élőkre is fokozottan figyelnünk kell. Az önkormányzat százezer forintos adományát az alpolgármester és Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő adta át a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat részére.

Dr. Dézsi Csaba András kifejtette, segítő kezet kell nyújtanunk elesett és rászoruló embertársainknak. A faház küldetése is az, hogy több nemes cél támogatására is lehetőséget adjon.

Hirdetés

„Most éppen – számos jó ügy között – a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány célkitűzését is segíthetjük, ami nem más, mint egy új altatógép a kórház gyermekintenzív osztályára.” A képviselő elmondta, a győriek segítő szándékát maga is megtapasztalta a szívkatéteres labor létrehozásakor, és ez az önzetlenség adja a jótékonysági faház sikerét is évről évre.

A fedél nélkül élők nevében Sütő Csaba a Győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője mondott köszönetet. A sikeres adománygyűjtő tevékenységért a történelmi egyházak képviselői – Böcskei Győző, katolikus plébános, Wagner Tamás, református lelkipásztor és Csorba János, evangélikus lelkész – mondtak imát.

A faház az Advent Győrben programsorozat keretében november 29. és december 22. között kínál lehetőséget a jótékonykodásra.

Az adakozóknak lehetőség nyílik önkormányzati vezetőkkel, képviselőkkel, különböző intézmények képviselőivel a beszélgetésre. Az alábbi információs plakát abban is segít, hogy az adott napon mely intézményt vagy alapítványt támogathatjuk adományaikkal.

Nagyobb méretért kattints IDE!

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos
Operatőr: Jávorszky Tamás

Kapcsolódó témák: #advent | #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat