Ismét motorra pattannak a Mikulások Győrben

Havassy Anna Katalin Fotó: Ács Tamás
2023.11.29. 15:41

Szigorúan Szent Miklós engedélyét megkapva öltik magukra a Mikulások jellegzetes egyenruháját a győri és környéki motorosok. Egyrészt, hogy így tisztelegjenek az ünnep előtt, másrészt hogy mosolyt csaljanak sok-sok gyermek arcára, na meg nem utolsó sorban, hogy jótékonykodjanak is, hiszen már többször bizonyították: a motorosok jó emberek. Zsédely Máté szervezővel beszélgettünk.

A Kisalföldi Jótékonysági Motoros Csoporttól indul a Mikulás motorozás, amelynek már hagyománya van. A szervezők pedig évről-évre mernek egyre nagyobbat álmodni. Csörnyei Balázs neve nagyon is jól cseng, ha motorozásról és jótékonyságról van szó, nem különben Zsédely Máté nevével. S ha a két motoros vagány összefog, abból általában rengeteg ötlet és mosoly fakad.

„Idén úgy gondoltuk, hogy a Bóbita Különleges Gyermekotthon számára szeretnénk segítséget nyújtani, hogy egy kicsit szebb, boldogabb és talán gondtalanabb legyen az ünnepük. Hogy könnyebb legyen a gyűjtés, matricákat lehet vásárolni, egészen a felvonulás időpontjáig, azaz december 3-ig. Addig is, ha valaki szeretne matricát, az keresse Csörnyei Balázst a Facebookon. A gyűjtés végén pedig felkeressük az otthon lakóit, az adomány átadását pedig fotókkal is videókkal mutatjuk majd meg a jószívű embereknek.”mesélte Máté a felvonulás jótékony hátteréről, mert ahogy elmondta: mindig fontosnak érzik, hogy támogassák a gyermekeket, akiknek az ünnepi időszakban talán egy kicsit még nehezebb.

A Mikulás napi motoros felvonulásnak pedig már hagyománya van, nem csak a motorosok, hanem a családok is nagyon várják a vasparipán érkező Mikulásokat, krampuszokat, krampuszlányokat. Nos, egyikből sem lesz hiány, ahogy szaloncukorból és csokoládéból sem, hiszen akik előre jelezték a részvételüket, azok már azt is elmondták: bizony rendesen megtömték mindenféle finomsággal a motoros táskát.

„A találkozó ismét a Praktiker parkolójában lesz, december 3-án, 12:00 és 12:15 között. Az első állomás a tavalyihoz hasonlóan Szenitvánon lesz, ide 12:30-kor indulunk majd. Itt a szentiváni tűzoltók és több család is vár majd bennünket. A visszaérkezést 14 óra körülre tervezzük a Praktikerhez. Innen indul majd a Jótékonysági Motoros Felvonulás 14.30-kor a Bóbita Gyermekotthon kis lakóihoz, ahol átadjuk az adományt, majd kezdetét veszi a városi motorozás és a találkozás az érdeklődő gyermekekkel! Egy kicsit megállunk majd a Városháza előtt, itt is lehet velünk találkozni és a jó gyerekeknek begyűjteni a csokikat, szaloncukrokat.

A végállomás pedig a Dunakapu téren lesz, ahol mindenki leparkolja a motort, szétosztjuk a sok édességet, lehet fotókat készíteni a járgányokkal, velünk és persze élménymotorozást is biztosítunk a bátrabbaknak. Várunk mindenkit sok szeretettel, készüljük együtt az ünnepekre!” – zárta Zsédely Máté, aki végül a pontos útvonalat is ismertette:

Indulás: December 03. 14.30 Praktiker parkoló – Bóbita Különleges Gyermekotthon, Győr, Császár magánút 17, 9012 – MOL, Győr, Szent Imre út – Bartók Béla utca, – Baross Gábor híd, – Szent István út, – Teleki László u., – Bajcsy-Zsilinszky út, – Jókai u.,- Városház tér, – Szent István út, – Teleki László u., – Pálffy u., – Tarcsay Vilmos u., – Móricz Zsigmond rakpart., – Dunakapu tér.

A felvonuláshoz bárki csatlakozhat, aki szeretne, a szervezők csupán annyit kötöttek ki: mindenki a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedjen, s ne felejtse el, hogy a rendezvény a jótékonyság és a gyermekek öröme miatt szerveződött!