Hirdetés

Ismét győri sminkes az ország élmezőnyében

Németh Boglárka
2022.05.13. 12:58

Thoma Franciska, győri sminkbajnok és kozmetikus mester második lett az Országos Bajnokságon. A sminkes többször lett már az ország legjobbja és állt már az európai dobogó csúcsán is. Thoma Franciska egy éve a Győri Ipartestület elhivatott tagja, amely szerinte egy kiváló közösség, és amelyben a különböző iparosok egymást segítve dolgoznak. A sminkbajnoknak jelenleg 20 tanítványa van, de kozmetikusként is igyekszik fejlődni; júliustól Győrben egyedüliként, egy új ránctalanító kezelést is igénybe lehet nála venni.

Hirdetés

Thoma Franciska még csak 26 éves, de már majdnem hat éve foglalkozik a kozmetikus szakma mellett a sminkeléssel is, jelenleg is 20 tanulója van. “Gyermekkorom óta ezzel szerettem volna foglalkozni, komolyabban pedig 3 éve van jelen az életemben. Hatalmas szerelem ez, tehát nekem a munkám a hobbim. A tanulóim is nagyon elégedettek és ez nekem nagyobb visszajelzés, mint hogyha én bármit is elérek” – mondta el a Győr+ Médiának a sminkbajnok, aki szerint a smink az eredendő női szépséget hivatott hangsúlyozni. “Szeretem nézni, ahogy az emberek megváltoznak és a legjobb önmagukat tudják hozni. Fontos tudni, hogy valaki nem a sminktől lesz szép, hanem a smink önmagához ad hozzá, mindenki szép önmagában. Sokszor túl sokat tulajdonítunk egy sminknek, de én ezt a kicsi fűszert szeretem megszórni például a menyasszonyra, amitől ő az igazi lesz.” 

Franciska sminkiskolájának falát számos oklevél, polcát pedig jó néhány kupa díszíti. Folyamatosan megméretteti magát, habár Európa és többszörös magyar sminkbajnok. Az idei Országos  Bajnokságon Balatonfüreden, pedig – ahol többek között lilás sminket készített el – második helyezett lett összetettben. A fiatal hölgy ennek nagyon örült, hiszen nappali, kreatív, alkalmi és stage sminkje is nagyon jó értékelést kaptak. 

Hirdetés

A sminkes egy éve az Ipartestület tagja, amire nagyon büszke és akiknek sokat köszönhet. “Nagyon örülök, hogy a Győri Ipartestület tagja lehetek és nagyon jó érzés egy olyan társasághoz tartozni, akik tényleg összefognak és egymást segítik, akik nem csak szeretik egymást, de egymás fejlődéséért is vannak. “

Thoma Franciska következő célja a Hollywoodi sminkverseny valamint a világbajnokság. 

Kapcsolódó témák: #smink | #szépség |
likeold
a fb oldalunkat