Hirdetés

Ismét csíkokkal bővült a Győri Állatkert

Fotó: ZooGyőr
Győr+
2022.01.22. 16:25

2021 utolsó kis jövevénye az állatkertben a zebracsalád negyedik várva várt csikója volt, aki december 28-án, hajnalban látta meg a napvilágot.

Hirdetés

A most alig háromhetes csíkos fiú még bizonytalan kis lábain tipeg anyukája után, és rémült, de kíváncsi tekintettel vizslatja vadul játszó bátyjait. A három idősebb fivér már hevesen gyakorolja a csődörök mindennapos konfliktushelyzeteinek megoldási stratégiáit: versenyeznek, vágtatnak, lökdösődnek és harapnak. Ezzel a játékkal kárt nem tesznek egymásban, de megfelelően felkészülnek a nagybetűs életre. Szerencséjükre példaképük is van: apjuk igazi vezéregyéniség. Büszkén feltartott fejjel, határozott léptekkel üget körbe a családja körül. Ellenőrzi feleségeit, fiait és védelmezi őket az Afrika-kifutó többi lakójától, ha szükségesnek látja.

Amikor friss hó esik, a kifutóban mindig felpörög az élet. A zebracsikók felhőtlen vidámsággal nyargalnak fel-alá. Kergetőznek és igazi pimasz legényekhez méltón incselkednek a szüleikkel és a szomszédokkal. Hamarosan a legfiatalabb kisherceg is képes lesz csatlakozni a nagyobbakhoz a játékban. Jelenleg még kicsit félős, bizonytalan, de már oda-oda szagolgat a testvéreihez.

Hirdetés
A győri állatkertbe betérve érdemes megfigyelni a négy fivér és családjuk mindennapjait. Játékuk, kommunikációjuk, az élethez való pozitív hozzáállásuk még a legfagyosabb időkben is képes szíveket felmelegíteni.


Forrás, fotók: ZooGyőr

(X)

Kapcsolódó témák: #Xantus János Állatkert | #ZooGyőr |
likeold
a fb oldalunkat