Prima-dijátadó 2022

Inspiráló vállalkozók, lenyűgöző tehetségek estje

P. Csapucha Adrienn Vig Norbert
2022.11.05. 10:08

2022-ben is gazdára találtak a megyei Prima-díjak Győrben. Az elismeréseket pénteken este a Zsinagógában vehették át a kitüntetettek. A rendezvényen kiderült, hogy a díjak adományozásával a vállalkozói szféra fejezi ki elismerését a kultúra, a tudomány, a köznevelés, a sport és a közösségi élet neves képviselői előtt.

A Prima Primissima díjat 2003-ban Demján Sándor alapította a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával. 2005-től az ország megyéi is csatlakoztak a nagy sikerű kezdeményezéshez, így születtek meg a területi Prima-díjak, melyet minden évben egy nagyszabású gálaesten vehetnek át az arra érdemesek.

Győrben idén is a Zsinagóga adott otthont a rendezvénynek, ahol az inspiráló vállalkozókat és a lenyűgöző tehetségeket ünnepelték a megjelentek.

Az esten elsőként Perlusz László mondott beszédet. „Ma a vállalkozók maguk is azzal kelnek és fekszenek, hogy hogyan tudják átvészelni a kialakult gazdasági helyzetet. Mi a VOSZ-ban arra esküdtünk, hogy igyekezzünk minél hatékonyabb segítséget nyújtani a gazdaság szereplőinek, a vállalkozásoknak – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára pénteken.

A rendezvényen dr. Dézsi Csaba András is részt vett. A polgármester elsőként Demján Sándor özvegyét köszöntötte, majd örömét fejezte ki, hogy térségünkben tehetséges vállalkozók, szakemberek élnek és tevékenykednek nap mint nap, a tőlük telhető legnagyobb elhivatottsággal, lelkesedéssel. „Ebben a teremben csak olyan emberek ülnek, akik a tehetségükkel, szorgalmukkal elértek valamit, és ezt nem csak önmaguk miatt érték el, hanem a köznek, akár a megyének, akár az országnak, akár a Győrben és környéken élőknek. Gyarapodtunk a tudásuk által! Számtalan kapcsolódási pont van közöttünk győriek között, ebben a teremben nagyjából mindenki ismer mindenkit, mindenki tiszteli és megbecsüli a másikat. Ezért jó Győrben polgármesternek lenni, mert ez egy nagy család, ahol vannak tehetséges, rátermett emberek, akik segítik azokat is, akik rászorulnak, vagy kevésbé tehetségesek– hangsúlyozta a városvezető.

Az esten elhangzott, hogy a díj finanszírozását, az alapítóra háruló jogokat 2013-tól Csányi Sándor vállalta át. A Prima-díj gondozása nemes feladat, így fontos, hogy a jövőben is legyenek olyan vállalkozások, akik támogatják, életben tartják a kezdeményezést.

A Prima Primissima szellemisége mindig is szem előtt tartotta a tehetségek támogatását, nincs ez másként térségünkben sem. Ezért 2022-ben is rendkívüli ötlettel álltak elő az est szervezői. A gálaesten a műsorvezető által viselt ruhát, Gőgh Laurának, a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium kiváló tanulójának ajánlotta fel az estélyi tervezője Rumpler Hajnalka. A szakember ugyanis szerette volna, ha a ruha nem csak egy esten tündökölhet. A ruha árát adományból gyűjtik össze az ötletgazdák, az így befolyt összeget autista gyermekek fejlesztésére fordítják.

Az ünnepi pillanat után az est fénypontja, a díjátadó következett. Elsőként a Szent László plakett találta gazdára, mellyel a VOSZ megyei szervezete annak a társaságnak a munkáját ismeri el, amelyik sok éve önzetlenül támogatja a gálaestet. Idén Radnóti Zoltán, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. győri képviseletének igazgatója részesült a kitüntetésben.

Ezután az év megyei vállalkozóit köszöntötték a megjelentek. A kitüntető címet ezúttal Pausits Imre, a Verarbeiten Pausits Kft. ügyvezetője, valamint Varga Imre, a Rondó Kft. ügyvezetője, továbbá Winkler Károly, a Winkler Tüzép Kft. ügyvezetője vehette át az ünnepségen.

December elején Budapesten az országos Prima Primissima Gála napján találnak gazdára az Országos Év Vállalkozója díjak. Győr-Moson-Sopron megyéből 2022-ben Prohászka Andrea, a Tutti Élelmiszeripari Kft. ügyvezetője érdemelte ki a elismerést, így őt is köszöntötték a Zsinagógában rendezett színvonalas rendezvényen.

A Győri Nemzeti Színház zenészeinek műsorát követően kiderült, kik kapják az idei Prima-díjakat megyénkben. A Magyar Zeneművészet kategóriában Silló István karmester, a győri teátrum zeneigazgatója kapta a kitüntetést.

Magyar Sport kategóriában 2022-ben Prima-díjasai Pákozdi Emil és Pákozdi Csaba, a Koroncói Tutti Judo Klub dzsúdószakosztályának vezetői lettek.

Végezetül kiderült az is, hogy Magyar Tudomány kategóriában ebben az esztendőben ki érdemelte ki a megtisztelő címet, prof. dr. Bokor József, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának elnöke vehette át a díjat a rendezvényen.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Prima Primissima | #Prima-díj | #vállalkozás | #VOSZ |