Hirdetés

Ingyen fogadják a hulladékot Sashegyen

sashegyi hulladekkezelo 2
Győr+
2019.12.19. 07:57

Jól vizsgázott a közületek számára októberben meghirdetett ingyenes szelektív hulladékbeszállítási lehetőség. Mint ismeretes, a GYHG Nonprofit Kft. a vele szerződéses jogviszonyban álló cégeknek és intézményeknek októbertől lehetőséget biztosít, hogy a tevékenységük során keletkezett, szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékot ingyenesen elhelyezhessék a Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központban. A kezdeményezés első hónapjában közel nyolc és fél tonna hulladékot szállítottak be a vállalkozások.

Hirdetés

Ingyenesen szállíthatják be a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékot a vállalkozások és intézmények október 21-től a Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központba. A GYHG Nonprofit Kft.-vel szerződéses jogviszonyban álló cégek és intézmények térítésmentesen szabadulhatnak meg a papír-, fém-, műanyag és üveghulladéktól. A kezdeményezés egyik célja, hogy azok a társaságok, akik eddig a lakosság számára fenntartott szelektív gyűjtőket vették igénybe, egyszerűen és ingyen szabadulhassanak meg a hulladékuktól.

Az indulás első hónapjának adatai azt mutatják, van fogadókészség a kezdeményezésre. Október 21-e és december 10-e között 40 cég szállított be összesen 58 alkalommal mintegy 118 köbméter hulladékot Sashegyre. A leadott anyag közel kétharmada – 70 köbméter – a műanyag, több mint harmada – 42 köbméter – papír volt, és érkezett némi – 6 köbméter – üveg is. Ez a hulladékmennyiség már biztosan nem a szelektív gyűjtőedényeket terheli, és elhelyezése a beszállításon kívül a vállalkozásoknak sem jelent külön költséget.

Hirdetés

A vállalkozások közül már jó néhányan értesültek a kezdeményezésről, ilyen például a győri PG Color Festékáruház. Tamásné Csete Henrietta cégvezető így nyilatkozott: „Nagyon jónak tartom az ötletet, hiszen szinte minden kereskedelemmel foglalkozó cégnél halmozódik fel nagyobb mennyiségű hulladék. Mi főként papírt viszünk Sashegyre. Nagy előny, hogy így nincs szükség a felesleges dolgok raktározására, amikor egy nagyobb mennyiség összegyűlik, csak autóba rakjuk, kivisszük a hulladékkezelőbe, és ingyen megszabadulhatunk tőle. Ez egy nagyszerű lehetőség, amivel érdemes élni.”

A karácsonyi készülődés, vásárlás és a többnapos ünnep idején a tapasztatok szerint az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségű hulladék keletkezik a közületeknél és a lakosságnál is. Az év végén így különösen jól jöhet az ingyenes beszállítási lehetőség, ami továbbra is rendelkezésre áll. Műanyag, papír-, üveg- és fémhulladékot fogad a közszolgáltató. A szolgáltatás igénybevételéhez a hulladékkezelő központban azonosítják a beszállítani kívánó céget. Az azonosításhoz a sashegyi központ ügyfélszolgálati irodájában csak a vállalkozás nevét, székhelyét, telephelyét és adószámát kell megadni. A beszállítani kívánt hulladékot minősítik. Amennyiben a hulladék szennyezett, tehát nem az előírásoknak megfelelő hulladékot is tartalmaz (például kommunális hulladék, bio hulladék, veszélyes hulladék), azt a szolgáltató nem fogadja be. A beszállítani kívánt szelektív hulladék a hulladékkezelő központon belül, a szolgáltató munkatársa tájékoztatásának megfelelően helyezhető el.

A Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központ címe: 9028, Győr, Külső Fehérvári út 1. (A Székesfehérvárra tartó 81-es számú főúton, a Győr vége táblát elhagyva, mintegy egy kilométert kell haladni, majd balra fordulva a százméteres egyenes bekötőút a telep portájához visz.) A lehetőséggel kapcsolatban további információ gyhg.hu oldalon található.

Kapcsolódó témák: #GYHG | #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat