In memoriam Lengyel Sándor

Győr+
2023.01.15. 11:12

Televíziónk és rádiónk is egy különleges összeállítással készül, így emlékezve szeretett kollégánkra, a decemberben elhunyt Lengyel Sándorra.

Hirdetés

Szomorúan zárult a 2022-es esztendő a Győr+ Média életében, csapatunk egyik oszlopos tagját veszítettük el. December 23-án elment a filmes, televíziónk kiváló operatőre, aki idén lett volna 56 éves.

Még most sem dolgoztuk fel a tragédiát. Minden nap téma a szerkesztőségben, sztorizunk a sztorijairól, emlegetjük példátlan szakmaiságát, a közösen átélt élmények nemcsak a szívünkben élnek, hanem belengik az egész székház épületét. Szeretnénk, hogy nézőink és hallgatóink is Velünk idézzék fel Sanyi emlékét, ezért különleges összeállítással jelentkezünk.

Január 15-én vasárnap este 20 órától a Győr+ TV-n láthatnak részletet egy Sanyiról készülő portréfilmből, melyet barátjával, Hartyándi Jenővel közösen forgatott. A portréban közelebb kerülhetünk a filmeshez, aki bár mindig realista volt, mégis örömmel álmodozott. “Hosszú évek óta nyaggattam Sanyit, hogy készítsünk egy portrét, mire végül 2019-ben leültünk és belevágtunk. Amit most láthatnak a nézők az csak egy töredéke annak az anyagnak ami jelenleg is szerkesztés alatt áll, szeretném ugyanis egy hosszabb, átfogó filmben bemutatni a személyiségét, a munkásságát, a tehetségét, az életét…” – árulta el portálunknak Hartyándi Jenő.

Sanyi rengeteg televíziós produkcióban közreműködött, sokszor nem csak operatőrként, hanem rendezőként és szerkesztőként egyaránt. Ennek egyik ékes példája “A rendhagyó énekóra a Muzsikás együttessel” című műsor, melyet szívügyének tekintett. Egy “egyszerű” híradós forgatásnak indult a felvétel, de Sanyit annyira elvarázsolták a látottak és hallottak, hogy azonnal előjött belőle a filmes, és egy komplett műsort készített. Ezt ugyancsak vasárnap vetítjük 20:25-től.

Hétfőn aztán rádiónkban folytatódik a megemlékezés. Kollégánkat ugyanis többször kérdeztük a korábbi, nagy sikerű Filmklub című rádiós sorozatunkban is, a “mozigépész” mindig örömmel vállalta a felkérést, szívesen mesélt egy-egy régi magyar film kulisszatitkairól, nosztalgiázott a nagy magyar rendezőkről és operatőrökről. Élmény volt Őt hallgatni.

Sanyit még tavaly ősszel, két alkalommal ültette mikrofon elé Farkas Mónika, hogy részletesen kérdezze gazdag szakmai életútjáról, tévés tapasztalatairól, valamint a magyar film 110 éves győri történetéről. Állapota sajnos csak két alkalmat tett lehetővé. Most ezen felvételek szerkesztett változatát tárjuk a hallgatók elé január 16-án 19 órától a Győr+ Estében, hogy így emlékezzünk meg róla. 

Tartsanak velünk, emlékezzünk közösen szeretettel Lengyel Sándorra…

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #emlékezés | #gyász | #in memoriam |