Hirdetés
MCC-előadás

Ilyenek a magyar fiatalok – újabb sikeres MCC-előadás

Fotó: Győr+ Televízió
Győr+
2021.11.11. 12:20

Szerdán dr. Székely Levente ifjúságkutató, szociológus tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központjában.

Hirdetés

A szakember a 2020. év végén 12 000 magyar fiatal részvételével készített kérdőíves interjú eredményeiről számolt be az eseményen. A nagymintás ifjúságkutatás keretei között megvizsgálta a családalapítás, a gyermekvállalás alapvető mutatóit és motivációit, emellett a fiatalok oktatási helyzetét és továbbtanulási terveit. Foglalkozott a munkaerőpiaci pozícióval, a külföldi munkavállalással és a jövőtervekkel, valamint a fiatalok szabadidős tevékenységeivel, a kultúrafogyasztással, a sportolási szokásaikkal, a kockázati magatartásokkal, továbbá a korosztály identitásával és ideológiai meghatározottságával és még sok minden mással. A kutatás olyan átfogó képet nyújt, amelynek segítségével megismerhetők a magyar 15-29 évesek.

,,Az MCC győri képzési központja minden héten tart különböző nyitott szakmai eseményeket, amelyekre várjuk a város érdeklődőit. Ezen a héten dr. Székely Levente ifjúságkutató előadására került sor – mondta dr. Pernyész Melinda rendezvényszervező a Győr+ Médiának. – Egyre népszerűbbek a városban az eseményeink, egyre több fiatal érdeklődő érkezik hozzánk. Természetesen az idősebb korosztályt is nagy szeretettel várjuk.

Dr. Székely Levente előadása nagy sikert aratott. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a fiatalok számára aktuális témákat érintett.

,,Az élet megannyi fontos kérdéséről, például a családalapításról, a médiafogyasztásról, a politikáról is fontos megkérdezni a fiatalokat. Minderről szerettem volna átfogó képet mutatni a hallgatóknak. Az eddigi tapasztalataim alapján a fiatalokat érdeklik ezek a témák” – magyarázta az ifjúságkutató, szociológus.

Televíziós szerkesztő: Pécskai István, Kárpát Zsolt

Hirdetés