Ilyen egy igazi Anyatigris!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.24. 08:59

Nem számít, hogy fekete öves anyuka, esetleg fiatal kismama vagy, az Anyatigrisek című előadás garantáltan jó kedvre derít majd. A zenés komédia nemcsak a hölgyeknek szól, és nem is csak a szülőknek, de ők, így vagy úgy, biztosan magukra ismernek a műben. A darabról, az anyaságról és az életünk legnagyobb szerepével járó örömeinkről és fájdalmainkról is kérdeztük Tallós Ritát, a musical rendezőjét, és Cseke Katinka színésznőt a Pink és Szóda legújabb adásában.

Egy előadásban tabukat döntögetni mindig nagy kihívás, különösen akkor, ha az anyaságról és ezzel együtt a női szerepekről van szó. Ha mindezt rengeteg humorral és zenével fűszerezzük, szinte garantált a siker. Az Anyatigrisek érzelmi hullámvasútja eddig négy kontinensen repítette fel- és le a közönséget. „Több női darabot is rendeztem már, ezeknek az elsődleges célja az, hogy megmutassuk a férfiaknak is, hogy miket élünk át nap mint nap. Sokszor a nők szégyellik és elhallgatják a problémáikat, de itt jön a humor szerepe, hiszen általa sok mindent fel lehet oldani, át lehet hidalni” – kezdte beszélgetésünket Tallós Rita. A rendező hozzátette, hogy a tapasztalataik azt mutatják, hogy sokszor az előadást követően, annak hatására megértőbbek lesznek egymással a párok, fejlődik az empátiájuk is, ami már önmagában nagy előrelépés.

A darabban egyébként négy anya története bontakozik ki, a karakterek mindegyike különböző problémákkal küzd. Cseke Katinka a tőle megszokott szenvedéllyel létezik a színpadon, ami részben köszönhető annak is, hogy ő maga is édesanya. „Nem tagadom, anyának lenni nagy kihívás. Így mikor kapcsolatba kerültem a művel, azt éreztem, hogy nekem ez egy karmikus feladat. Olyan dolgokkal szembesülök és azonosulok, amire korábban nem is gondoltam. Van például egy dal a darabban, amitől a mai napig zokogni tudok, de olyan sok mindent kimos belőlem, hogy szinte megkönnyebbülök tőle” – mesélte a színésznő.

Katinka hozzátette, sokszor érzi, hogy az előadás során besűrűsödik a fájdalom, például mikor a válás kerül terítékre, de a darab gyógyít és feloldoz. „Ez is a küldetéstudatunk, hogy magunkat és a nézőket is „kezelésbe vegyük, hiszen ezek a női darabok kétségtelenül gyógyítanak” – tette hozzá a művész.

A Pink és Szóda negyedik adását március 24-én, 19.25-től láthatják a Győr+ TV műsorán.

Kapcsolódó témák: #anyaság | #Anyatigris | #előadás | #nő | #Pink és Szóda |