Közérdekű

Így tájékozódhatnak a győriek a tervezett építési előírásokról!

Győr+
2023.04.20. 10:30

Győr önkormányzata úgy döntött, hogy készülő új településtervének munkaközi anyagát – előzetes tájékoztatás céljából – közzéteszi a gyor.hu-n. Az előzetes tájékoztatás célja, hogy még a településtervek elkészítésére és véleményeztetésére vonatkozó jogszabályi eljárásrend megkezdése előtt – a győri lakosok, cégek, civil szervezetek, vállalkozók és érdekképviseletek – kötetlen módon tájékozódhassanak az érdekeltségi területüket érintő tervezett építési előírásokról.

Az előzetes lakossági tájékoztatás céljából a megalapozó vizsgálat, a településfejlesztési terv és településterv munkaközi anyaga tekinthető meg.

Hogyan tudják benyújtani az előzetes észrevételeket?

A beérkező észrevételek a győri településterv készítésében résztvevő szakmai stáb munkáját segíthetik. Kérik, hogy a lakosok az észrevételeiket a tajekoztato-telepulesterv@gyor-ph.hu e-mail- címre 2023. április 30-ig küldjék meg.

A beérkezett észrevételek feldolgozásával készül el a végleges településterv, válaszadás nem történik – hívják fel a figyelmet az oldalon.

Mit is jelent, hogy Győr Megyei Jogú Város településterve?

Nagyon leegyszerűsítve a településterv-készítés végeredménye a Hol – a Mit – és a Hogyan kérdésekre az építési tevékenységek szempontjából megadott válasz.

A válasz korrekt megadása érdekében közreműködtek tervezők és szakemberek, mint építésztervezők, településtervezők, közlekedés- és közműtervezők, hírközlési tervező, környezetvédelmi és tájrendezési tervezők, a Széchenyi István Egyetem munkatársai, akik segítéségével kerülnek a tervek kidolgozásra.