Hirdetés
Győr+ Reggeli

Így legyen könnyebb az iskolakezdés

Fotó: Győr+ Rádió
Bajzát Zsuzsi
2022.08.30. 12:49

Bajzát Zsuzsi a tollakat, és a cuki füzeteket, Balanyi Szilárd és Nagy Roland a barátokat, Orosz Sanyi pedig a biciklijének a felkészítését várta leginkább az iskolai év kezdésekor. Mindenkinek más volt a motiváció, de abban megegyeztek a Győr+Reggeli kollégái, hogy az új az új tanév az mindig nagyon izgalmas volt. Pribránszki Marianna, a Gyerkőcökkel Suttogó volt ma a stúdiónk vendége, aki nem csak saját tapasztalatokról, hanem a hozzá segítségért forduló családok érzéseiről is mesélt.

Hirdetés

Aki ismeri a győri nevelési tanácsadót tudja, ha valaki, akkor ő mindenben meglátja a jót, és a pozitív dolgokat. Nincs ez másként az iskolakezdéssel sem. Vegyesek az érzések a fiatalokban, de összességében többen várják az iskolát, mint sem – tudtuk meg Mariannától, aki abban is segített pár jó tanáccsal, hogy hogy lehet csütörtöktől könnyebb az ébredés.

Érdemes már ma este egy picit korábban ágyba küldeni a gyerekeket, és holnap korábban kelteni őket az eddig megszokottnál. Akkor talán nem lesz olyan sokkoló a szeptember 1-i tanévkezdés reggele. Az új rutin, és rendszer kialakítása eltart majd pár hétig, de a gyerekek könnyen alkalmazkodnak a változáshoz, bátran, és tudatosan kell kezelni ezt az időszakot szülőként – vallja a Gyerkőcökkel Suttogó, aki a keddi Győr+Reggeli vendége volt.

A teljes beszélgetés visszahallgatható itt:

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+ Reggeli | #Tanévkezdés |
Hirdetés