Kultúra

Így indítja az esztendőt a győri múzeum!

Győr+
2023.01.06. 09:48

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2 hónapig adott otthont a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által koordinált vándortárlatnak, ahol a Kárpát-medencei múzeumok legreprezentatívabb műtárgyai vonultak fel. A Magyar Géniusz Vándorkiállítás december 30-án az Esterházy-palotában pezsgős finisszázzsal záródott, most pedig újabb programokkal folytatódik 2023.

Hirdetés

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítóterei 2023. január 1. – március 31. között zárva tartanak, ám a kiállítások megtekintésére előzetes bejelentkezés alapján van mód. Bejelentkezés tárlatlátogatásra és további információ Turzai Erika Anna múzeumpedagógusnál a következő elérhetőségeken lehetséges: turzai.erika@romer.hu, +36 20 532 26 44

Bővebben a látogatható kiállításokról ide kattintva olvashat.

Folytatódnak a Grafikatörténeti előadások, legközelebb január 11-én, szerdán 16 órakor várják az érdeklődőket az Esterházy-palotába. Határtalan grafika – A kortárs grafika új tendenciái címmel dr. Révész Emese, művészettörténész, az ELTE BTK tanszékvezető docense tart előadást.

A művészi grafika hagyományos technikái (fametszet, rézkarc, litográfia) az új évezredben reneszánszukat élik. A grafika a kortárs művészet új, egyedi eszközeként sok alkotót vonz. Az előadás hazai és külföldi példák alapján mutatja be a régi technikák új használatát és a nyomtatott grafika újszerű formáit.

A programon való részvétel ingyenes.

Hirdetés