Így hatnak a lelki blokkok a fogantatásra

Bajzát Zsuzsi Pixabay
2023.02.03. 18:24

Új műsorral várja a hallgatókat minden hónap első csütörtökjén a Győr+Rádió. Bajzát Zsuzsi magazinja azoknak a leendő anyukáknak és apukáknak szeretne segíteni, akik régóta tervezik a gyermekvállalást, de valamiért nem jön a baba.

Néha – jobb esetben csak gondolatban – elkezdünk azon morfondírozni, hogy egy ismerős párnak vajon miért nincs még gyermeke. Elég idősek már, régóta együtt vannak, igazán időszerű lenne. A rosszabbik esetben ezt meg is kérdezzük tőlük, sőt, akár számon is kérjük rajtuk, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Az, hogy ha két ember szereti egymást, akkor előbb vagy utóbb, de inkább előbb, gyermekük születik. Ám vannak, akiknek ez nem ennyire magától értődő.

Mirzah-Gerely Nóra sok olyan nővel találkozott már a praxisa során, akiknek valamiért nem jött még össze a baba. Pedig gondolkodnak rajta, szeretnék, vagy már próbálkoznak is jó ideje. A meddőség hátterében viszont sok minden állhat, egészségügyi probléma, és akár lelki eredetű is zűr is. Ez utóbbi sokszor indokolatlanul kevés figyelmet kap. 

Gondolkoztunk-e már azon, hogy a gyerekkorunk, az édesanyánkhoz kötődő viszonyunk, vagy éppen a társadalom által felállított elvárások milyen hatással vannak ránk? A családi minták öröklődnek, a sérelmek raktározódnak, és van, amit egyszerűen nem tudunk kizárni az életünkből. Ilyenkor egy dolgot tehetünk. Felismerjük, hogy gond van és segítséget kérünk.

Napjainkban Magyarországon minden ötödik pár küzd meddőségi problémával. Viszont azoknak a száma, akik az egészségügyi gond mellett a lelki eredetű problémákkal is foglalkoznak, ennél jóval szerényebb. Miben tud segíteni egy kineziológus, és nekünk mit kell tennünk saját magunkért egy ennyire nehéz helyzetben? Ezekre is kereste a választ Bajzát Zsuzsi a Győr+ Este vadonatúj magazinműsorában. 

 A beszélgetés már visszahallgatható:

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+Este |