Labdarúgás

Ifjú focistáknak is segítettek a győri önkéntesek

Fotó: Győri önkéntesek Facebook
HAK
2022.03.18. 21:59

Igyekszünk rendszeresen beszámolni a győriek önzetlenségéről, ahogy segítenek a bajban lévőkön és sajnos mostanában leginkább a háború elől menekülőkön. Pénteken ifjú focistákat leptek meg.

A hírről a Győri önkéntesek Facebook csoportjában számolt be Kocsis Balázs, az ETO Park Élményközpontban működő gyűjtőpont egyik szíve és lelke. A fáradhatatlan fiatalemberről eddig is tudtuk, hogy nem igazán ismer lehetetlen ha mások megsegítéséről van szó, ám Balázsnak mindig újra és újra sikerült meglepetést okoznia, hiszen még mindig bírja, és egyre elszántabban veti bele magát az önkéntes munkákba.

Legutóbb arról számolt be, hogy Igor Nicsenko, Priskin Tamás és Nagy Ádám vezetésével harminckettő fiatal ukrán focista és kísérőik látogatták meg őket az adománygyűjtő ponton. Balázs a posztjában leírta, hogy ezek a fiatal srácok most mind a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia vendégei, mindannyian 2005 és 20012 között születtek. Éppen edzőtárborban és focitornánk voltak, amikor a szüleiktől értesültek, hogy már nem térhetnek vissza otthonaikba…

Fotó: Győri önkéntesek Facebook csoport

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia és az ETO FC vállalta, hogy minden gyermek számára biztosítja a sportfelszerelést és a megfelelő ruházatot, pénteken pedig az adománygyűjtő ponton válogathattak a számukra fontos használati tárgyakból, finomságokból.

A többségében 14-16 éves fiúk örömmel fogadták, hogy azt vehettek le az önzetlen emberek adományitól roskadozó polcokról, amit csak szerettek volna. Legtöbben a férfi dezodorokat, samponokat, üdítőket és csokikat választották. Belegondolni is szívfacsaró, hogy ezek az alap termékek is milyen széles mosolyt varázsoltak az arcokra.

Ne de persze nem is Balázsék lennének azok, ha ennyivel útjára engedték volna a fiatal labdarúgókat: ha már nassolni valóból feltankoltak a srácok, akkor az önkéntesek arról is gondoskodtak, hogy hasznosabb holmik is bekerüljenek a bevásárlókocsikba és egy kicsit könnyebbé tehessék ezt kamaszok számára különösen nehéz helyzetet.