Huszonhat diáknak segít a Bevásárló Utcák Alapítvány

Pécskai István Győri Belvárosi Utcák Alapítvány/Facebook
2023.01.02. 13:38

Bizakodva tekint a 2023-as esztendőre Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke. A tavalyi évben számos nehézséggel kellett megküzdenie az alapítványnak, amely ugyanakkor igyekezett minden célját megvalósítani.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány immáron a hatodik alkalommal szervezte meg az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót. A kezdeményezés célja a rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása. Olyan nehéz sorsú fiatalokon segítenek, akik az alapvető szükségleteket is tartósan nélkülözniük kell.

Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke a Győr+ Médiának elmondta, a társadalmi felelősségvállalásra, a jótékonykodásra idén is rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek.

,,2022 elé bizakodva tekintettünk, hiszen kiléptünk a pandémiából, azt követően azonban a kereskedelmet, a vendéglátást és a szolgáltatóipart komolyan érintő válsággal kellett és kell megküzdenünk. A vállalkozások igyekeztek helytállni. Ami a Bevásárló Utcák Alapítványt illeti, a nehéz körülmények között is meg tudtuk valósítani a célkitűzéseinket. A már megszokott jótékonysági programjainkat tovább tudtuk folytatni a szakképző iskolák számára. Sikeres volt a Győr-belvárosi tablóverseny, s hamarosan átadjuk az ,,Angyalok a belvárosban” aktivitás támogatásait. A pályázatok sikeresek voltak, összesen 8 iskola 26 diákjának tudunk támogatást biztosítani” – jelentette ki Obertolné Horváth Tímea.

2023-ra is komoly céljai vannak az alapítványnak, amely bízik benne, ki tudja bővíteni a Kult utca rendezvényt, amelyet az elmúlt három évben sikeresen rendeztek meg. Az esemény kulturális program vásári forgataggal, kézműves termékekkel, turisztikai kiállítókkal, nyitott üzletekkel.

,,Az a célunk, hogy ez az eseményt életvitelszerűen meghonosítsuk a belvárosban. Azért is mindent megteszünk, hogy a vállalkozások továbbra is működni tudjanak. A jótékonykodás továbbra is fontos része lesz a munkánknak” – ismertette a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány terveit Obertolné Horváth Tímea.