Hirdetés
Még várják az ötleteket

Hova ültessenek fát Győrben?

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.11.20. 14:08

A győri önkormányzat szeretné, ha minél nagyobb zöldterületek lennének a városban. Éppen ezért az illetékesek arra kérik Győr lakosait, tegyenek javaslatot, hova szeretnének fát ültetni.

Hirdetés

Eddig is sok ajánlás érkezett, de még továbbiakat várnak. November 21-ig (vasárnap) a faultetes@gyor-ph.hu e-mail-címre írhatják meg a faültetéssel kapcsolatos elképzeléseket, ötleteket.

A város vezetői nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a témára. Ezt igazolja, hogy az önkormányzat idén még ezer fát ültet el. Győr mint fejlett ipari város különösen érdekelt benne, hogy minél nagyobb zöldterületek alakuljanak ki, amelyek az egészséges klíma megteremtésében fontos szerepet játszanak.

Hirdetés

„A polgármesteri viziteken is megfogalmazódott a fásítás igénye, és a programomban eredetileg is szerepelt a zöldértékek erősítése, a fák-növények telepítése a városban. A város bizonyos területei szinte „megkívánják” a fákat. Ilyenek például a vízpartok és a sétányok. Győr képének kialakításában kiemelt szerepet szánok az itt lakóknak” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Kapcsolódó témák: #faültetés | #környezet |
likeold
a fb oldalunkat