Hirdetés

Hősiesen helytállt a győri tűzoltó

Fotó: katasztrófavédelem
Győr+
2022.08.09. 15:27

Szolgálatváltás alkalmával adta át Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató a főigazgatói elismerést Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmesternek.

Hirdetés

Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmester június 28-án 16 óra körül lakhelye felé tartott, amikor Győrben, a Fehérvári úton lévő felüljárónál az Ipari Park felől sűrű, fekete füstöt észlelt. A kapcsolatot felvette a megyei műveletirányítással, ahol tájékoztatták, hogy úton vannak az egységek.

Mivel a helyszíntől pár perc autóútra volt, a Büchl Hungária Kft. telephelyére autózott, ahol egy raktárépületből sűrű füst ömlött. A helyszínen egy ember próbálta oltani a tüzet. Az oltási munkálatokba Holczer Kristóf tűzoltó őrmester becsatlakozott, négy porral oltó készüléket felhasználva a tűz terjedését és a lánggal égés nagy részét megakadályozta a berendezésekben. Az épület feszültségmentesítésére utasította az ott dolgozókat. A győri egységek megérkezéséig a nagy értékű berendezések, valamint a tetőszerkezet megsemmisülését akadályozta meg gyors és szakszerű beavatkozásával. 

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hősies helytállásáért, bátor magatartásáért követendő példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szervek személyi állománya elé és főigazgatói elismerésben részesítette Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmestert, a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem |
Hirdetés