Hirdetés

Hős tűzoltókat köszöntött a polgármester

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.20. 13:53

A közelmúltban történt adyvárosi panelháztűzben gyors, hatékony és szakszerű munkát végző tűzoltókat köszöntött a polgármester.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András Radnóti Ákos alpolgármester társaságában a város ezüst emlékérmét és pénzjutalmat adott át a két szakembernek. A polgármester a rendezvényen azt mondta, a házban lakók végig biztonságban érezhették magukat, mert a kiérkező tűzoltók rövid időn belül, profi módon fékezték meg a lángokat.

Július 9-én, pénteken napközben csaptak fel a lángok a Szabolcska utcai
tízemeletes ház ötödik emeletén. A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek és 30 emberrel, a rendőrök és a mentők segítségével próbálták megfékezni a lángokat.

A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően csak az érintett lakás egyik szobája égett ki teljesen, de egy ember sajnos így a tűzben vesztette életét.

Két hős tűzoltót kedden, a Városházán köszöntött Győr polgármestere.

„Gyors, hatékony és szakszerű munkát végeztek a kiérkező tűzoltók, amíg dolgoztak, a ház lakói végig biztonságban érezhették magukat, ezt ők maguk mesélték el nekem, amikor a helyszínen jártam a tűzeset után” – mondta dr. Dézsi Csaba András. „Ha valaki kiemelkedő teljesítmény nyújt a szakmájában és ezzel sokat tesz a győriekért, akkor azt a polgármesternek kötelessége elismerni és díjazni” – fogalmazott a polgármester.

Képgaléria: Ács Tamás

„Minden bevetés más és más, de az biztos, hogy kemény feladat volt megfékezni a lángokat abban a tízemeletesben, közben pedig biztonságba helyezni a ház lakóit” – emelte ki a Győr Plusznak Boczor Martin őrmester és Németh Károly törzsőrmester.

A győri hivatásos tűzoltók két kiválósága a város ezüst emlékérmét és pénzjutalmat vehetett át a polgármestertől, teljesítményükhöz pedig Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője gratulált.

Az elismerések átadóján a Győr+ TV is forgatott:

Szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #díj | #galéria | #hősök | #tűzeset | #tűzoltók |
Hirdetés