Előadás az MCC-ben

Hogyan láthatjuk a világot más szemmel?

Győr+
2023.02.22. 10:45

Február 16-án az MCC győri képzési központjában Csepregi Gábor, az MCC vendégoktatója tartott előadást arról, hogy Hogyan láthatjuk a világot más szemmel? Az előadáson közel hetven érdeklődő vett részt.

Csepregi Gábor az angol nyelvű előadás során kiemelte, hogy felnőttként is meg kell próbálnunk gyermekként viselkedni, tehát újra rácsodálkozni a világ dolgaira, annak komplexitására. A világ felgyorsultsága, a közvetlen környezetünk megszokottá válása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre kevésbé vegyük észre a maguk valóságában a minket körülvevő dolgokat, azok szépségeit. Érdekes feltevése volt az előadónak, hogy meg kell próbálnunk „vendégnek lenni” saját környezetünkben, hiszen egy vendég sokkal inkább észreveszi a részleteket, és ezek a részletek így új információként szolgálhatnak.

Fontos továbbá, hogy minél többet olvasunk, annál többet fogunk látni saját világunkból is. Az emberek kapcsolata sokkal harmonikusabbá tud válni azáltal, ha meglátják egymásban a különlegességeket. Így mindannyian gazdagabbá tudjuk tenni életünket, mindennapjainkat.

Az MCC győri központja hétről hétre kínál izgalmas szakmai programokat az érdeklődők számára. A következő szakmai rendezvényt 2023. február 22-én 17.00 órakor tartják, amely során Hahner Péter, a Rubicon Intézet főigazgatója tart előadást Erőszak egy szebb jövő reményében? Diktátorok a történelem fejezeteiből címmel. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Kapcsolódó témák: #előadás | #MCC |