Győrújbarát

Hóesésben állítottak karácsonyfát a tűzoltók

Fotó: Győrújbarát Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Havassy Anna Katalin
2021.11.30. 21:13

A Győrújbarát Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségével, igazi téli időben került helyére a település egyik csodás karácsonyfája.

Nem valószínű, hogy így tervezték a győrújbaráti önkéntes tűzoltók, de az biztos, hogy igencsak téli időt választottak a falu egyik legszebb karácsonyfájának felállítására.

Ugyanis a tűzoltók vállalták magukra a feladatot, hogy a kivágástól egészen a díszítésig kezükbe veszik a fenyőfa sorsát és segítenek szebbé varázsolni a település központjában található körforgalmat.

A széllel, esővel kevert havazás kellemesnek persze soha nem mondható, de a győrújbaráti tűzoltók már többször bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket. Most sem szegte kedvüket a kissé mostoha időjárás, s vidáman, mosolyogva, na meg gyorsan és szakszerűen dolgoztak.

A hatalmas fenyőt a Lakó család ajánlotta fel, s bizony a díszítéshez elkélt az emelőkocsi is, amelyet Balics Roland biztosított a tűzoltóknak. Felkerültek a fények, a díszek, a legértékesebb segítséget pedig a legkisebb kezek nyújtották.

A győrújbarátiak ismét bebizonyították, hogy érdemes a közösségért tenni, érdemes kiaknázni azokat az erőket, amelyek az ott élőkben lakoznak, s hogy a szeretetnek mindig összetartó ereje van.

Azon a település pedig, ahol ilyen önkéntes tűzoltók dolgoznak, mindenki nyugodtan hajthatja álomra a fejét és várhatja a karácsonyt…

Forrás: Győrújbarát Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook
Fotó: Berkes Lajos, Tóth Attila