Hirdetés
Imádságos könyv született

Könyvbemutató: Hitélet Győrben

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2021.11.24. 11:04

Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója alkalmából jelent meg a Hitélet Győrben című hiánypótló kötet, amely bemutatja a városunkban működő egyházakat, szerzetesrendeket, épületeiket és vezetőiket.

Hirdetés

Hitről, szeretetről, Krisztus követéséről szól a könyv, bemutatva a történelmi egyházakat, az itt élő híveket, a hitéletet. Püspökök, lelkészek, plébánosok tesznek tanúságtételt arról, hogyan élik meg a mindennapjaikat, hogyan élik meg a cselekvő szeretetet.

A kötet bemutatja, mire képes az Isten-követés a szellemben, a kultúrában, a lélekben, milyen építményeket hozott létre a hit, a szeretet, az a közösség, amely Istent követi” – erről Takács Miklós a könyv egyik szerzője, szerkesztője beszélt.

A könyvből megismerhetjük a város mai hitélete mellett az elmúlt évszázadok egyházi történéseit, és izgalmas felfedezésektől sem mentes a kiadvány, melynek szebbnél szebb fotóit győri fényképészek készítették. Takács Miklós mellett Bihari Zoltán volt a szerkesztő, valamint húsz szerző munkáját dicséri a kiadvány.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hiánypótló kötet született, ilyen összefoglaló munka eddig még nem készült a város hitéletéről. Európában egyedülálló értéket képvisel az öt templom utcája, ahol néhány száz méteren belül öt különböző felekezet temploma sorakozik, ez bizonyíték arra, hogy a győriek ideológiáktól mentesen, a hitbéli gondolatviláguktól függetlenül mindig békességben, barátságban szeretetben éltek.

Béke és szeretet, ez az, amire szükség van, ha fejlődni akarunk. Ebben a városban mindenkinek joga van békében, nyugalomban, szeretetben élni – én ezt hirdetem mint polgármester –, és az elődeink is zömében ezt tették” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András.

A Hitélet Győrben című könyv megvásárolható a Baross úti Látogatóközpontban, a Lokálpatrióta Könyvesboltban, valamint a Győr+ Média Székházában (Kodály Zoltán utca 32./A.)

Ára: 2021 Ft.

Fotógaléria: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr750 | #hitélet |
Hirdetés