Híres topmodell halt meg a nyúli vonatbalesetben

Fotó: baleset-info.hu / Szabi - Car Kft.
Győr+
2022.08.30. 14:23

Szőnyi Ildikó, az 1980-as évek magyar topmodellje az áldozata a Nyúlnál történt vasúti balesetnek. Az egykori manöken a Blikk információja szerint öngyilkosságot követett el, szándékosan hajtott a vonat elé.

Vasárnap késő este hajtott a Győr és Nyúl között közlekedő személyvonat elé egy zöld színű Opel Mokka típusú autó, amely leparkolt a 82-es főút melletti vasúti átjáróra, és várta a szerelvényt. A vonat mintegy száz méter hosszan tolta maga előtt a járművet, amelynek vezetőjét a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve emelték ki a kocsiból. A gyors beavatkozás ellenére a sofőrt nem sikerült megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

Az áldozat a Blikk információja szerint Szőnyi Ildikó, aki modellként a 80-as években lett országos ismert. Az első fotózása alig 17 évesen, a Gabi-Mami újság szerkesztőségénél volt. Később Bacsó Béla fotóművésszel fotózta első címlapját. Az Ez a Divat című magazin hasábjain is megjelentek fotói. Fürdőruha-, illetve fehérnemű-fotózásokon is részt vett, és divatbemutatón is. Sokszor dolgozott külföldön. 1994-ben a floridai Sarasotába érkezett, ahol másfél hétig fotózott. Előtte jó egy hónapot Colorado államban töltött, ahol egy sportruházati katalógusba készített­ek róla felvételeket. Florida után Görögországban is járt, egy fotóművészeti évkönyvbe készítettek róla képeket.

15 évig dolgozott a modellszakmában, majd sminkes lett. Címlap, kártyanaptár, katalógus fotózására kapott felkéréseket. Látható volt például az Ország-világ címlapján. A Pulli kötős magazinban folyamatosan jelentek meg címlapjai, de a Nők Lapja című újságban is, illetve a Sport Suszter német katalógusban. 2014-ben Marjai Judit fotós Ex Top model come back Szőnyi Ildikó címmel kampányt indított, amelyre felkérte a volt modellt, régi modell-kolléganőjét, Szőnyi Ildikót, és fotók jelentek meg.

Ha úgy érzi, hogy Ön vagy más személy bajban van és segítségre van szüksége, hívja az ingyenesen elérhető, non-stop Lelki Elsősegély Szolgálatot a 116-123 vagy 06 (80) 810-600 illetve a 06 (80) 505-599 telefonszámon. E-mail: [email protected] Weboldal: https://sos116-123.hu/

Fotó: https://baleset-info.hu

Kapcsolódó témák: #topmodell | #vonatbaleset |