Hétköznapi csodanők nem hétköznapi tettekkel

Győr+ Média gyoribaba.hu
2023.02.27. 11:18

Tavaly alapították a Wonder WMN-Győr Díjat, amelynek célja a nők társadalmi megbecsülésének, önbecsülésének növelése és ösztönzés arra, hogy jónak lenni jó. Az elismerést olyan hétköznapi nők kaphatják, akik a mindennapi feladataik mellett társadalmi szerepvállalásban is kimagaslóak, foglalkozástól függetlenül.

Az elismerésre női ismerőseink közül a tavalyihoz hasonlóan idén is bárkit lehet ajánlani, akinek Győr-Moson-Sopron vármegyében bejelentett lakcíme van. Egy űrlapot kell hozzá kitölteni, s emellett egy nagyjából 1000 karakteres levelet és személyes történetet írni, miért érdemli meg az illető a díjat. Ezután a jelöltek története és fotója kikerül a gyoribaba.hu/wonderwmn-gyor/ honlapra. Innentől pedig internetes szavazás dönt róla, ki lesz a győztes.

A kiválasztott csodanők ünnepélyes díjkiosztó gálán vehetik át az elismerést. A szervezők kézzelfogható jutalomban részesítik a hétköznapi csodákat alkotó hétköznapi nőket. Nemcsak a győztesnek, a másodiknak és a harmadiknak jár ajándék, hanem minden jelölt kap emléklapot és virágot. A voksolás zárt, tehát csak a május végi díjkiosztó gálán tudjuk meg, ki diadalmaskodik.

,,Azért indult el ez a kezdeményezés, mert oly sok negatívum történt az elmúlt időszakban a világban. Úgy gondoltuk, muszáj kiemelni az apró csodákat, a hétköznapi nőket, akik pozitív hatást gyakorolnak mindenkire” – fogalmazott Hidvégi-Vas Éva, a Győribaba Portál főszerkesztője.

Az első díjkiosztó hatalmas sikert aratott, így nem is volt kérdéses a folytatás. Nagyon pozitív volt a fogadtatása és a hatása, összesen 18 nőt jelöltek az elismerésre.

A WonderWMN Győr Díj fővédnöke Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos, aki jó szívvel emlékszik vissza a múlt évi díjkiosztóra. Az esemény szervezésében és lebonyolításában segítséget nyújtott, emellett moderátorként is fellépett.

,,A tavalyi gála egy csoda volt, nagyon meghitten alakult. A nők ledobták az otthoni- és a munkajelmezüket, mindegyikük csinos ruhát vett fel magassarkúval, és gyönyörűen kisminkelték magukat. Őket ünnepeltük abban a pillanatban. Volt ékszerkészítő, lélekmentor, varrónő, háziasszony és gyermeket nevelő pedagógus is. Ez egy közösségépítő történet, együtt voltunk, meg tudtuk osztani egymással a gondolatainkat” – mondta Virág-Adorján Andrea, aki fontosnak tartja, hogy odafigyeljenek a nők lelki világára.

A Győr+ Reggeli beszélgetését az alábbi linken hallgathatják vissza:

Kapcsolódó témák: #wonder woman |