Hirdetés
Árhullám

Hétfőn este 10 órától lezárták a Móricz Zsigmond rakpartot

Fotó: Mireider Máté
Győr+
2021.07.19. 21:45

Vasárnap óta emelkedik a Rába és a Mosoni-Duna vízszintje városunkban.

Hirdetés

Tegnap intenzív emelkedés volt tapasztalható folyóinkon, ezért éjszaka az Móricz Zsigmond alsó rakpart lezárása mellett kellett dönteni. Azonban az áradás intenzitása csökkent, nem érte el mégsem a lezáráshoz szükséges mértéket. A rakparti utat és a Kossuth-hidat szabadon hagytuk ma a közlekedők számára, emellett folyamatosan figyeltük a változó, időnként ingadozó Mosoni-Dunai vízszintet – jelezte lapunknak a győri Útkezelő Szervezet.

Az árhullámról itt írtunk korábban:


Az árhullám mostanra elérte az alsó rakparti út szintjét, ezért ma (2021. július 19.) 22.00 órától elrendeltük a Kossuth-híd és Móricz Zsigmond alsó rakparti út korlátozását az alábbiak szerint: 

  • A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad az árhullám levonulásáig. 
  • A Móricz Zsigmond alsó rakparti út lezárásra kerül, áthajtani semmilyen járművel nem lehet! 
  • Aki autóval a Kossuth-hidat szokta használni, a Jedlik, vagy a Széchenyi-hidat használja. 
  • A 6-os és City autóbuszjáratok a Rónay Jácint út – Kossuth-híd – Móricz Zsigmond alsó rakparti út útvonal helyett a Széchenyi-hídon át közlekednek! 


    A vízügyi előrejelzések nem számolnak tartós, több napos árhullámra, kedd esti tetőzést jósolnak a Dunán a vízügyi szakemberek – jelezte az útkezelő szervezet szóvivője, Máthé-Tóth Péter.
A víz már ellepte a rakpartot is. Fotó: Mireider Máté
Hirdetés