Önkéntesség

Hét zsák szeméttel lett könnyebb a Püspökerdő

Szigethy Teodóra
2021.03.07. 14:31

Győr tüdeje nagyobb, sőt többször ekkora könnyítést is elbírt volna, de a maroknyi csapat a ráérős néhány órájában ennyit tudott felszedni. Németh Balázs a Szedett szemét közösségi oldalon szervezi, s közvetíti önkéntes munkáját.

Németh Balázs Győrben él, a mosonmagyaróvári kórházban dolgozik, s hobbija a természetjárás. Azt mondta, akárhol járt, nyitva tartotta a szemét, s mindig zavarta a sok eldobált szemét. Minden kiránduláson szedett össze valamennyit, mert nem tudta nézni a sok fűben heverő PET-palackot, dobozt.

Később már szervezett keretek között indított akciókat: családja, barátai körében tisztítottak meg túraútvonalakat, azok környékét. Többször megfordultak már hol kisebb, hol nagyobb csapattal a bakonyi Cuha szurdokban.

Szombaton a Püspökerdő játszóterének környékét vették célba, a megmozdulásban 7 zsák szemét gyűlt össze, amit szelektíven szétválogatva a hulladékudvarokba szállítottak el, a maradékot pedig a saját szemetesbe dobták.

Balázs tudja, hogy szinte szélmalomharcot vív. Ám azt mondja, ha csak néhány ember gondolkodik el a szemetelés kérdésén, mikor látja őket munka közben, akkor már talán van valami értelme, és kevesebb szemét lesz legközelebb elszórva, s tisztább környezetet hagyhatunk a gyermekeinknek.

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem | #önkéntes | #szemétszedés |