Hirdetés
Ünnepvárás

Helyére került a város karácsonyfája

Zombai-Kovács Ákos
2020.11.23. 11:34

Huszonöt éves, tizenkét méter magas és szinte teljesen szabályos a város idei karácsonyfája.

Hirdetés

A gyönyörű nordmann fenyő az elmúlt években egy téti családi ház udvarán nevelkedett, de mostanra jelentősen túlnőtte az életterét, így tulajdonosa felajánlotta az óriásfenyőt Mindenki karácsonyfájaként.

Az egyeztetéseket és előkészítést követően a Győr-Szol Zrt. koordinálásában, hétfő kora reggel vágták ki a fát, amit aztán platós autón szállítottak Győrbe.

Hirdetés

A Széchenyi téren előbb szakszerűen befaragták, majd beállították a tűlevelűt a korábban, erre a célra kialakított tartóba. Az óriásfenyőt az esetleges szélben, acélsodronyok is védik az eldőléstől.

A hagyományoknak megfelelően Győr különböző városrészeinek központjaiban, illetve a városi köztemetőkben lesznek láthatóak a Mindenki karácsonyfái, amik idén összesen 43 helyszínen díszlenek, november 29-től” – mondta a Győr Plusznak Ozsvárt Tamás.

20 helyen meglévő, élő fa az ünnep szimbóluma, 23 helyszínen pedig fát állítottunk – tette hozzá az ügyfélszolgálati és kommunikációs csoportvezető.

A következő napokban égősorok is kerülnek a mindenki karácsonyfáira, ezt a munkát az útkezelő szervezet koordinálja. A Győr-Szol Zrt. még egyszer köszöni azoknak, akik saját fenyőfájukat ajánlották fel a város közterületeinek adventi díszítésére.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #karácsony |
likeold
a fb oldalunkat